Food & Drinks

Pilsen op vakantie: de 7 goedkoopste bierlanden in Europa

goedkoopste-bierlanden-europa
(Foto's: Freepik)

Als je ooit in een Nederlandse bar of café bent geweest, weet je dat de kosten van een biertje snel kunnen oplopen. Maar stel je voor, een plek waar je je dorst kunt lessen zonder je portemonnee leeg te maken. Het klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn! Zelfs in Europa heb je nog plekken waar pilsjes redelijk goedkoop kunnen zijn.

1. Wit-Rusland (Belarus)

Voor de belachelijk lage prijs van slechts €0,82 voor een halve liter, is Wit-Rusland de onbetwiste koning als het gaat om budgetvriendelijk bier. Minsk schijnt daarnaast ook een hele goede plek te zijn voor de craft beer scene. Als je nou remote kan werken, is dit misschien wel een goede plek om te vestigen. Wist je namelijk dat bier drinken onder werktijd je prestaties kan verbeteren?

2. Oekraïne

Als je slechts €1,04 hebt, kun je in Oekraïne genieten van een heerlijk koud biertje. Maar ook hier raden we niet aan om je koffers te pakken en te genieten van een koud biertje. Misschien over enkele jaren weer een poging wagen!

goedkoopste pils europa

3. Azerbeidzjan

Met een kostprijs van €1,05 per halve liter vind je in Azerbeidzjan alles van traditioneel gebrouwen pils tot ambachtelijk gemaakte stouts. Bezoekers mogen de bruisende bars en pubs in de hoofdstad Bakoe niet missen, waar je naast internationale merken ook lokaal gebrouwen bieren kunt vinden. Deze prijzen zijn gelukkig een stuk goedkoper dan de bizarre bierprijzen tijdens Wimbledon!

4. Moldavië

In Moldavië kan je een halve liter bier kopen voor slechts €1,21. Hoewel dit land bekend staat om zijn uitmuntende wijnen, mogen bierliefhebbers de kans niet missen om het lokale bier te proeven. Hier kan je je bier jetpack wel op een goedkope manier vullen!

goedkoop bier europa

5. Albanië

Voor slechts €1,23 per halve liter is Albanië een fantastische bestemming voor het genieten van goedkoop bier. Naast de traditionele lagers zijn er ook lokale craft bieren die je kunt proberen. Vergeet niet om Tirana’s levendige biercultuur te ontdekken, waar je lokale bieren kunt proeven in een combinatie van historische en trendy nieuwe bars.

6. Noord-Macedonië

Voor €1,43 kun je in Noord-Macedonië genieten van een koel, verfrissend biertje van een halve liter. Van traditionele lagers tot ales, er zijn een heleboel lokale bieren om te proeven in dit land! Je kunt hier zelfs terecht voor je alcoholvrije biertjes.

laagste prijs bier europa

7. Kosovo

In Kosovo kost een halve liter bier je slechts €1,47. De hoofdstad Pristina is een geweldige plek om te beginnen met het verkennen van de bierscene in dit land. Als jij nog een vakantiebestemming zoekt dit jaar, weet je welke landen je kunt kiezen!