Food & Drinks

Deze 7 goede whisky’s zijn het perfecte cadeau voor Vaderdag

whisky
(Afbeelding: Unsplash) Beste whisky's voor Vaderdag

Zondag 18 juni is het weer Vaderdag. Deze dag is bij uitstek geschikt om je vader eens extra in het zonnetje te zetten door hem te verwennen met een goede whisky. Je bent hem zonder twijfel dankbaar voor alle goede zorgen, dus proosten jullie samen op het leven. We hebben 6 soorten whisky’s uitgekozen waarmee je hem zeker blij zal maken, want er bestaat maar één vader zoals hij.

Vaderdag 2023 vier je met goede whisky

Vaderdag zoals wij het kennen is een traditie die vanuit de Verenigde Staten is overgewaaid, al ligt de oorsprong in Europa. In de zestiende eeuw werd in Katholieke delen van Europa op 19 maart de ‘aardse vader’ St. Jozef herdacht. Deze traditie werd destijds door Spaanse ontdekkingsreizigers naar Noord Amerika gebracht. In de eeuwen die volgden werd dit de Vaderdag zoals wij dat kennen.

De eerste Vaderdag in deze vorm werd in 1910 in de stad Spokane gevierd, en werd al snel door de rest van het land gevierd. Deze traditie waaide in 1937 over naar Nederland, in navolging van Moederdag, dat voor het eerst in ons land in 1930 werd gevierd. Sindsdien zetten we onze vaders elk jaar in het zonnetje, en geven we cadeaus weg. In dit geval past een goede whisky perfect in deze traditie, want deze drank bestaat ook al eeuwen. We hebben er een aantal op een rij gezet.

whiskey vaderdag

1. Bushmills Black Bush

Deze heerlijke whiskey heeft een intens karakter, en past dus perfect bij de persoonlijkheid van je vader. Deze Ierse whiskey stamt uit het jaar 1608, toen kreeg het Ierse dorpje Bushmills een vergunning om whiskey te distilleren. De smaak van Black Bush wordt omschreven als zoet en fruitig, met een vleugje noten. Deze premium whiskey heeft een uitstekende reputatie, en is dus ook een uitstekend cadeau voor Vaderdag.

bushmills vaderdag
Foto: drankdozijn.nl
SHOP NU VOOR 26,49 EURO

2. Woodford Reserve Bourbon Whiskey

Deze Woodford Reserve Bourbon Whisky heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Kentucky is de bakermat van deze lichte, zoete en milde whiskey. Er zitten maar liefst 200 verschillende ingrediënten in deze perfect gerijpte drank. Je proeft smaaktonen van graan en hout, maar ook specerijen, fruit en noten behoren tot het smaakpalet. Deze whisky smaakt heerlijk bij vlees van de barbecue, dus de vader des huizes zal hem zeker kunnen waarderen.

Woodford Reserve Bourbon vaderdag
Foto: drankdozijn.nl
SHOP NU VOOR 38,99 EURO

3. Nobushi

Deze Blended Whisky wordt vier jaar lang gerijpt voordat het aan de consument wordt aangeboden. In die periode rijpt deze drank in het Japanse dorpje Kiyokawa, dat ‘pure rivier’ betekent. De smaak wordt omschreven als fruitig, kruidig, en een vleugje vanille en karamel. Deze Japanse whisky is zeer smaakvol, en heeft een karakteristieke afdronk die deze whisky zeer uniek maakt.

Nobushi Vaderdag
Foto: drankdozijn.nl
SHOP NU VOOR 42,49 EURO

4. Glen Talloch

Glen Talloch is een Schotse whiskey dat vijf jaar lang wordt gerijpt. Het is een graanwhisky die ingrediënten uit alle windstreken van Schotland bevat, en daarom het smaakvolle en volle karakter van het land vertegenwoordigt. De smaak wordt omschreven als zacht en aromatisch, en vormt zo een combinatie van kracht en finesse. Deze premium whisky is bij uitstek geschikt om cadeau te geven op Vaderdag.

Glen Talloch Vaderdag
Foto: drankdozijn.nl
SHOP NU VOOR 31,99 EURO

5. Chivas Regal Salute 21 Years

Deze whisky is wat duurder, maar dan heb je wel een exclusieve drank waarmee je op Vaderdag flink wat indruk maakt. Deze drank heeft 21 jaar lang gerijpt, en is gebotteld in een handgemaakte porseleinen karaf. Deze whiskey heeft een koninklijk karakter, want hij is gemaakt als eerbetoon aan de inauguratie van een nieuwe Britse koningin. De jaren van rijping verwijzen naar het aantal kanonschoten dat dan wordt afgevuurd. Deze whisky is perfect voor Vaderdag.

Chivas Regal Salute 21 years vaderdag
Foto: drankdozijn.nl
SHOP NU VOOR 139,99 EURO

6. The GlenDronach Original 12 Years

Schotse whisky’s zijn wereldberoemd, dus mag deze GlenDronach Original Aged 12 Years niet ontbreken. Zoals de naam doet vermoeden is deze verfijnde Single-Malt whisky 12 jaar oud. Het resultaat is een toegankelijke zachte smaaksensatie met een heerlijke kruidige afdronk die bij elke gelegenheid is te drinken. Het hele rijpingsproces vindt plaats in Spaanse Oloroso sherry vaten. Met deze speciale whisky maak je van Vaderdag een extra groot feestje.

Glendronach Original 12 years Vaderdag
Foto: drankdozijn.nl
SHOP NU VOOR 52,99 EURO

7. Benriach Super Premium Core Range

Wij schreven eerder al over een van onze favoriete whisky’s: Benriach. Benriach is een distilleerderij die alom bekend staat om het creëren van de meest unieke en bijzondere whisky’s. De in 2021 uitgekomen vernieuwde range combineert deze oude tradities met nieuwe innovaties die centraal staan in het verhaal van Benriach. De whisky’s komen in twee leeftijdscategorieën, van tien en twaalf jaar, die allebei worden uitgebracht in smoky en non-smoky. Wat deze range zo bijzonder maakt is dat deze whisky’s op drie verschillende type vaten zijn gerijpt in plaats van de gebruikelijke 1 of 2 vattypen.

Super Premium Core Range benriach SHOP NU VOOR 44,95 EURO