goede voornemens 2023
Health

11 ijzersterke goede voornemens om 2023 tot een succes te maken

Het nieuwe jaar staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om onze goede voornemens te maken. Maar waar moeten we beginnen? Geen zorgen, want in dit artikel gaan we in op 11 goede voornemens die je kunt maken om het komende jaar een succes te laten worden!

1. Gezonde levensstijl

Door je levensstijl eens goed onder de loep te nemen neemt, kan je beter in staat zijn om je eetgewoonten aan te passen. Ook kan je er voor zorgen om meer te gaan bewegen. Misschien kan het hulp inschakelen van een professional zoals een diëtist of personal trainer je op weg helpen!

2. Meer tijd voor dierbaren

Probeer eens afspraken te maken om regelmatig je dierbaren zoals vrienden of familie te zien. Bijvoorbeeld voor een maandelijks etentje of een dagje uit. Je kunt ook overwegen om regelmatig te appen of te bellen, of om samen te gaan sporten.

goede voornemens 2023 minder stress

3. Meer tijd voor hobby’s

Door alle drukte hebben we vaak weinig tijd voor onze hobby’s. Maak een planning om regelmatig tijd vrij te maken voor je hobby’s. Of probeer eens een cursus of workshop te volgen om je kennis en vaardigheden te vergroten.

4. Meer lezen

Lezen kan je helpen om tot rust te komen of om meer te leren over een bepaald onderwerp. Voor veel mensen kan regelmatig lezen soms lastig zijn. Probeer een planning te maken wanneer je tijd maakt om te lezen, dit kan heel goed helpen om regelmatiger te lezen!

meer lezen goede gewoontes 2023

5. Meer tijd voor zelfzorg

Probeer aankomend jaar regelmatig tijd vrij te maken om te ontspannen, bijvoorbeeld door te mediteren, yoga te doen of je te laten masseren. Door tijd te besteden aan zelfzorg zal jij merken dat je veel beter in je vel gaat zitten in 2023.

6. Een betere werk-privébalans

Dit kan betekenen dat je afspraken maakt om je werk en privéleven beter te scheiden, zoals door bepaalde tijden te reserveren voor werk en andere tijden voor privézaken. Probeer je werktijden beter te beheersen zorg ervoor dat je niet te veel overuren maakt.

betere prive werkbalans 2023

7. Een beter slaappatroon ontwikkelen

Een gezond slaappatroon is extreem belangrijk voor je gezondheid. Probeer eens een vast schema voor je bedtijden te hanteren en je schermgebruik voor het slapengaan te beperken. Hierdoor zal jij je in 2023 veel beter gaan voelen!

8. Minder stress ervaren

Probeer in 2023 beter om te gaan met stressvolle situaties door het krijgen van een sterke mindset. Dit kan bijvoorbeeld door technieken zoals ademhalingsoefeningen of mindfulness toe te passen. Door je stressniveau onder controle te houden, zal jij je veel beter gaan voelen!

goede voornemens 2023 minder stress

9. Financiële doelen stellen

Probeer in het aankomende jaar te focussen aan het opbouwen van spaargeld of het krijgen van een hoger inkomen. Ook zou je je kunnen verdiepen in het verdienen van extra geld via investeren. Maar misschien is het handiger als je eerst goed weet hoe jij makkelijk geld kan besparen!

10. Minder tijd besteden aan ongezonde gewoonten

Maak voor 2023 een plan om ongezonde gewoonten te verminderen. Stop in het aankomende jaar bijvoorbeeld met roken. Het aanpassen van je omgeving kan extreem goed helpen om slechte gewoontes te vermijden, bijvoorbeeld door geen sigaretten of alcohol in huis te hebben.

slechte gewoontes stoppen 2023

11. Meer positiviteit in je leven

Dit kan betekenen dat je werkt aan het veranderen van negatieve gedachten naar positievere gedachten. Het oefenen van van affirmaties kan je helpen om positieve dingen te halen uit de kleine dingen van het leven!