goede_voornemens
Health

Dit zijn de 7 goede voornemens voor 2021

2020 was, voor sommigen, een rampzalig jaar. Tijd om 2021 positief te beginnen en een aantal goede voornemens op te stellen. Wij hebben 7 belangrijke goede voornemens voor jou uitgelicht die je in 2021 wél vol zal houden. Allemaal routines die het leven een stuk gezonder en succesvoller zullen maken.

De maand van goede voornemens

Heb jij dezelfde lijst met goede voornemens? Of is het na 2020 toch allemaal net even anders? Op het gebied van bewustzijn en gezondheid zijn mensen een stuk meer na gaan denken. Vandaar dat deze lijst vol staat met gezonde en bewuste voornemens voor 2021.

Een nieuw jaar begint met een schone lei en nieuwe kansen. Het is een goed moment om na te denken over de veranderingen die jij wilt maken in jouw leven. Dit is het juiste momentum , voordat het weer voorbij is en je vol in jouw routines zit. Check onze 7 goede voornemens voor 2021:

1. Stoppen met roken

Voor veel mensen staat dit goede voornemen al jaren op hun lijstje. Ben jij ook iemand die elk jaar weer probeert te stoppen met roken? Niet zo gek. Stoppen met roken is niet eenvoudig, of je nou van de ene op de andere dag probeert te stoppen of met de hulp van nicotine vervangende middelen.

Heb jij een steuntje in de rug nodig of weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben 5 tips voor jou uitgeschreven die je gaan helpen om succesvol te stoppen met roken. Met deze tips ga jij dit jaar eindelijk slagen.

2. Meer sparen

Heb jij ook altijd een stukje maand over aan het einde van je salaris? Dan is dit iets om dit jaar aan te werken. Sparen is erg belangrijk, juist in tijden van crisis. Maak dus een goed spaarplan en hou je hier strikt aan. Geef jezelf bijvoorbeeld een salaris binnen jouw salaris en zet de rest van jouw geld apart.

Andere opties zijn aandelen of cryptocurrency. Ten tijde van schrijven zijn verschillende cryptocoins enorm hard aan het gaan. Wat wij zelf aanraden is om te spreiden. Deels sparen ,deels beleggen en deels in cryptocurrency bijvoorbeeld. Lees je goed in en laat jouw vermogen groeien!

meer_sparen

3. Minder of stoppen met drinken

Dry January is een fenomeen geworden de afgelopen jaren. Een hele maand geen alcohol drinken, voor de een is dit makkelijker dan de ander. Is dit voor jou enorm lastig? Dan is het juist goed om het een keertje te ervaren.

Het is interessant om een maandje te ervaren wat de verschillen voor jou zijn qua energie. Als je positieve effecten merkt is het al snel een stuk makkelijk om vol te houden. Maak het jezelf leuk door bijvoorbeeld een mocktail (een alcoholvrije cocktail) te maken. Inspiratie nodig? Check dit heerlijke Nojito recept!
Meer bewegen en sporten is ook een van de terugkomende goede voornemens. Bouw dit rustig op en zoek een sport of beweging die jij interessant vind. De sportscholen zijn nog even dicht dus het is tijd om creatief te zijn. Wellicht is wandelen of hardlopen wel iets voor jou.

Beweging kan echter overal. Pak de trap in plaats van de lift of de fiets in plaats van de auto. Elk beetje beweging kan helpen om jouw doelen te bereiken. Wil jij jouw stappen tellen door middel van een fitness activity tracker? Lidl heeft nu een aanbieding.

goede_voornemens_sporten

5. Koud douchen

Onze persoonlijke favoriet is koud douchen. Dit is een gamechanger gebleken voor de redactie van Manly. De voordelen van koud douchen zijn voornamelijk een frisser gevoel, meer energie en een goede start van de dag waarbij je meteen een doel hebt behaald.

Bekijk hieronder een video van ‘The Iceman’ Wim Hof die uitlegt wat de voordelen zijn van koud douchen:

6. Leren mediteren

Mediteren past goed bij het vorige doel. Mediteren heeft veel positieve invloeden in je leven en het is helemaal niet moeilijk. Het kan voor rust en kalmte in jouw hoofd zorgen. Het is misschien een blokkade om er aan te beginnen maar een meerwaarde om te leren.

Op een makkelijke manier beginnen met mediteren? Probeer een gratis app zoals Headspace waarbij je door middel van een stem en geluiden begeleidt zal worden. Het helpt daarnaast ook om te slapen als een roosje.

7. Minder schermtijd

Geef maar toe, dit goede voornemen staat sowieso op jouw lijst. Vooral ironisch om jou deze tip te geven terwijl je dit leest op je mobiel of tablet. Minder schermtijd is een manier om meer tijd over te houden. Automatisch creëer je meer tijd voor belangrijke dingen.

Wil jij minder op je telefoon zitten? De app forest helpt jou op een grappige manier. Open de app en door die dertig minuten niet te sluiten laat je een boom laten groeien. Als je dus een andere app opent, gaat je boom dood. Wat ook kan helpen is jouw telefoon in een andere kamer te leggen als je gaat slapen. Maak er een succesvol 2021 van!