Health

Je glutes trainen: dit zijn de 5 beste oefeningen voor mannen

glutes trainen beste oefeningen

In de afgelopen jaren is er een trend ontstaan naar je glutes trainen. Dit is zonder twijfel aangewakkerd door de opkomende populariteit van Instagram-modellen. Toch zijn goed gevormde benen en billen niet iets wat alleen als statussymbool wordt gezien bij vrouwen. Ook mannen hebben veel baat bij de fysieke gezondheidsvoordelen. In dit artikel bespreken we de beste oefeningen om je glutes te trainen.

Glutes trainen als man

En dat komt lang niet niet alleen door de atletische en kracht voordelen die ze bieden, maar ook omdat vrouwen een goed gevormde bilpartij net zo waarderen als mannen. Bovendien helpen sterkere bilspieren je houding te corrigeren, je rug te beschermen en je te helpen sneller te rennen en hoger te springen.

Dus de volgende keer dat je naar de sportschool gaat voor een legday – of zelfs als je gewoon op zoek bent naar een training voor je onderlichaam die je thuis kunt doen, zijn de onderstaande oefeningen perfect om glutes te trainen. Zit je er klaar voor?

1. Squats

Het zal je niet verbazen dat de klassieke squat de eerste op de lijst is. Het feit dat je niet per se apparatuur of veel fitness ervaring nodig hebt om met squats aan de slag te gaan is natuurlijk één van de grootste voordelen. De klassieke squat is een essentiële beweging die je bilspieren versterkt. Nooit vergeten dus.

2. Split Squat

Je kan deze squat variatie herkennen doordat je de hurkende beweging met slechts één been doet. De split squat richt zich specifiek op je bilspieren, evenals de quads. Deze manier van squatten kan alleen met je lichaamsgewicht gedaan worden. Is dat te licht? Dan kan je altijd een dumbbells, kettlebell of een barbell toevoegen.

3. Deadlift

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de conventionele en sumo deadlifts beide ontzettend effectief zijn voor het trainen van de bilspieren. Wat belangrijk is om te onthouden bij deadlifting is dat je je bilspieren aan knijpt in het bovenste deel van de beweging die je maakt.

4. Barbell Hip Thrust

De zogenaamde heupstoten kan je doen zonder gewicht, maar voor extra weerstand kan je een halter op je middel leggen en meebewegen terwijl je stoot. Het is een erg dynamische oefening waarbij je je lichaam min of meer geïsoleerd houdt. Op deze manier kan je je specifiek richten op kracht en uithoudingsvermogen.

5. Dumbbell Romanian Deadlift

De Dumbbell Romanian Deadlift lijkt in veel opzichten op de conventionele deadlift. Het enige verschil is het bewegingsbereik, waarbij je naar alle waarschijnlijkheid met lichtere gewichten te werk moet gaan dan de conventionele. Desondanks is het een oefening die je absoluut niet mag vergeten.

Trainen voor een gespierd lichaam en gezonde levensstijl

Glutes trainen? Er zijn letterlijk honderden oefeningen te vinden die je helpen om sterke benen/billen te krijgen. Wij hebben hierboven de vijf meest effectieve voor je op een rijtje gezet. Ben je op zoek naar meer oefeningen voor een gezonde levensstijl? Lees dan ook eens één van deze artikelen: