Glory 80 kickboksen
Media

Kickboksgala Glory 80: Saddik vs Rigters en Badr Hari rematch

Ondanks het feit dat we geen gevecht tussen Rico Verhoeven en Alistair Overeem gaan zien, belooft Glory 80 aankomende zaterdag in het belgische Hasselt spectaculair te worden. Headliners Jamal Ben Saddik en Levi Rigters komen tegen elkaar uit. Maar ook Badr Hari vs Arek Wrzosek, de co-headliner van de avond, schept hoge verwachtingen. Wie er gaan vechten, en waar je de wedstrijden kunt zien lees je hier.

Glory 80 wordt spectaculaire knaller

Helaas gaat er zaterdag een streep tussen het Glory-wereldtitelgevecht in het licht-zwaargewicht. Luis Tavares besloot niet te vechten tegen titelhouder Artem Vakhitov. Hierop wist Glory op het laatste moment Tarik Khbabez te strikken, maar Vakhitov besloot op zijn beurt niet te vechten tegen Khbabez. Glory geeft aan dat ze op korte termijn geen vervanger kunnen vinden, dus komt er geen wereldtitelgevecht.

Maar niet getreurd. Glory 80 heeft een paar spectaculaire headliners waar fans goed voor kunnen gaan zitten. Zwaargewichten Jamal Ben Saddik vs Levi Rigters en Badr Hari vs Arek Wrzosek. Maar er staan nog meer gevechten in de planning waar we in onze handen voor kunnen wrijven. We zetten even voor jullie op een rijtje.

Headliner zwaargewicht: Jamal Ben Saddik vs Levi Rigters

Jamal Ben Saddik komt uit voor Marokko. De 31 jarige Saddik wist zich in zijn vorige gevecht tegen Rico Verhoeven goed staande te houden, maar verloor uiteindelijk toch. Hij wilt zijn naam definitief in de top van de zwaargewicht divisie van Glory vestigen, dus gaat hij het opnemen tegen Levi Rigters, die ook wel ‘The Prince of Kickboxing’ wordt genoemd. Als Rigters ooit The King of Kickboxing wilt worden dan zal hij het toch eerst op moeten nemen tegen Rico Verhoeven.

De 26 jarige Levi Rigters komt uit voor Nederland en heeft zich met zijn kickbokstalent razendsnel naar de top gewerkt. In 2021 verloor hij voor het eerst een professionele partij. Hij vocht toen tegen Tarik Khbabez. Nadat hij op 4 september 2021 de Slowaak Tomas Mozny versloeg zijn zijn ogen nu op Saddik gericht. Als hij deze wedstrijd wint vestigt hij zichzelf definitief tussen de grote namen. Kijk hieronder nog een keer het spectaculaire gevecht tussen Saddik en Verhoeven:

Co-headliner zwaargewicht: Badr Hari vs Arek Wrzosek

De 37 jarige Badr Hari is al lang een grote naam die door de arena van Glory wordt bejubeld. De Marokkaan heeft een indrukwekkende staat van dienst en is nog steeds een graag geziene vechter. Toch kan hij het zich niet veroorloven om het gevecht tegen de 29 jarige Pool te verliezen. De twee vochten in 2021 al eerder tegen elkaar, deze partij verloor Hari.

Aankomende zaterdag krijgt Badr Hari zijn herkansing tegen Wrzosek. Na vijf verloren gevechten gaan er geruchten dat Hari aan het einde van zijn kunnen is. Als hij dit gevecht wint dan laat hij aan de wereld zien dat hij nog steeds aan de top meedraait. En het zou meteen zijn revanche tegen Wrzosek rond maken. Verliezen is geen optie voor de zeer ervaren vechtsporter.

Overige gevechten Glory 80

De 32 jarige Amerikaanse Tiffany van Soest neemt het op tegen de 26 jarige Japanse Manazo Kobayashi om de wereldtitel superbantamgewicht. De verdere line up ziet er als volgt uit:

  • Middengewicht: Ertugrul Bayrak vs Serkan Ozcaglayan.
  • Lichtgewicht: Guerric Billet vs Nordin Ben Moh.
  • Weltergewicht: Jos van Belzen vs Jay Overmeer.

Glory 80 live kijken via Livestream

Glory 80 is vanaf aankomende zaterdag vanaf 20:00 Nederlandse tijd live te volgen via een livestream op de website van Glory door middel van het ‘pay per view’ principe. Een pay per view-ticket kost eenmalig €19,99 en is te koop op de website van Glory. Je kunt met het ticket het hele evenement bekijken.

Het evenement wordt niet op tv uitgezonden. De wedstrijden vinden plaats in de Trixxo Arena in het Belgische Hasselt. De tickets voor het bijwonen van het live-evenement zijn helaas uitverkocht. Wat logisch is, vechtsport liefhebbers kunnen na lange tijd eindelijk weer live smullen van een gevecht tussen titanen.