Glennis Grace vermogen salaris optreden
Geld & Carrière

Hoeveel verdient Glennis Grace per optreden en wat is haar vermogen?

Glennis Grace kwam onlangs negatief in het nieuws door haar aandeel in een gewelddadig incident. Niet alleen een Jumbo-medewerker maar ook haar imago kreeg een gevoelige klap. Tot dan toe verliep haar carrière gesmeerd, maar nu is haar agenda vrij leeg. Hoeveel verdient Glennis Grace eigenlijk precies met haar optredens en heeft ze daar een aardig vermogen mee weten op te bouwen? We zetten de financiële feiten over de temperamentvolle zangeres voor je op een rij.

Glennis Grace moet voor de rechter verschijnen

Het gewelddadige incident speelde zich af in een filiaal van supermarktketen Jumbo in Amsterdam. De zangeres zou gevochten hebben met personeel van de Jumbo, omdat die haar zoon hardhandig de zaak hadden uitgezet. Glennis Grace moet in deze zaak binnenkort voor de rechter verschijnen, als verdachte van bedreiging, openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade.

Een enorm contrast met de start van haar carrière; als zestienjarige publiekslieveling won ze de Soundmixshow, met een indrukwekkende interpretatie van Whitney Houston. Ook vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisiesongfestival in 2005, in het toen nog vredige Kiev. Helaas haalde ze daar de finale niet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NU.nl (@nu.nl)

Van Soundmixshow tot America’s Got Talent

Na een wat mindere periode steeg haar populariteit weer, door een succesvolle deelname aan het tv-programma De beste zangers van Nederland in 2011. Het nummer Afscheid dat ze daarin zong werd een nummer 1-hit. Succesvol is ook haar aandeel in de gelegenheidsformatie Ladies of Soul; samen met Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis en Candy Dulfer kwam het tot een groot aantal succesvolle optredens.

In 2018 maakte Glennis Grace een uitstapje naar Amerika en deed ze mee aan America’s Got Talent. Ze schopte het tot de finale, daarin zong ze het nummer Run van Snow Patrol.  Ze eindigde daarmee niet bij de laatste 5 in de finaleronde. Jurylid Simon Cowell noemde haar optreden sensationeel.

Wat verdient Glennis Grace per optreden?

Het gewelddadige incident had zoals gezegd geen positieve invloed op haar imago. Dat zal ze direct merken in haar portemonnee, want ze verdient minimaal 8.500 euro per optreden. Daarmee haalt ze niet de top 11 van duurste Nederlandse artiesten om te boeken. Een optreden met een band kost 14.500 euro. Deze gages zijn exclusief 9% BTW en 7% BUMA. Daarnaast verdient Grace nog een onbekend bedrag aan de rechten op haar muziek.

Glennis Grace vermogen

Wat is het vermogen van Glennis Grace?

In 2018 schatte de Amerikaanse site Celebrity Net Worth het vermogen van Glennis Grace in op 3 miljoen dollar. Zelf ontkende ze zoveel geld te bezitten. Hoe dan ook heeft de site de inschatting naar beneden bijgesteld; het vermogen van de in opspraak geraakte zangeres zou nu nog maar een half miljoen dollar zijn.

Dat zou dan voor een groot deel om privévermogen moeten gaan, want het eigen vermogen van het bedrijf van Glennis Grace, G Note B.V, bedroeg begin dit jaar 113.000 euro. En dat terwijl haar zakelijke vermogen drie jaar geleden nog 577.000 euro bedroeg. Desondanks lijkt het erop dat Glennis zich heus geen zorgen hoeft te maken of deze winter de kachel nog wel aan kan, vooralsnog zit ze er rustig warmpjes bij.