Film & Serie

Gladiator 2 is onderweg: alles wat we weten over het vervolg op de klassieker

gladiator-2-wat-we-weten
Russell Crowe in Gladiator - 2000 (Foto: Paramount Pictures)

Slechts weinig films kunnen tippen aan het enorme succes van Ridley Scott’s historische meesterwerk Gladiator. Net wanneer je dacht dat films over strijders in het Oude Rome hun hoogtepunt hadden bereikt met films als Ben-Hur en Spartacus, kwam Ridley Scott met een modern actiespektakel, waar nu een tweede deel op komt. Gladiator 2 is officieel in productie, en dit bespreken we in dit artikel.

Gladiator de film

Zoals velen waarschijnlijk weten, verteld de originele Gladiator het fictieve verhaal van Maximus (Russell Crowe) – een Romeinse generaal die slachtoffer wordt van een staatsgreep door de zoon van keizer Marcus Aurelius, Commodus (Joaquin Phoenix). Maximus werd volledig gestript van zijn rang en veroordeel tot een leven als slaaf in de gladiatoren industrie van het Oude Rome.

En dit alles terwijl Commodus opdracht geeft tot de executie van Maximus’ vrouw en kind. Gedreven door intense woede en wraakzucht gebruikt de generaal zijn training en expertise om op de klimmen in rang. Uiteindelijk wordt hij een symbool van hoop voor de vervolgde burgers van Rome voordat hij oog in oog komt te staan met keizer Commodus. De film ontving in totaal 12 Academy Award-nominaties, waarvan vijf werden gewonnen.

Gladiator 2 in pre-productie

Sindsdien wordt de film door het grote publiek beschouwd als een echte klassieker. Als we terugdenken aan het einde van de eerste film, leek het alsof het verhaal van Gladiator was afgerond. Maar niets is minder waar – Ridley Scott heeft de plannen om het verhaal van Gladiator voort te zetten serieus genomen. Inmiddels is het tweede deel van de film in productie.

Gladiator 2 plot & cast

Er zijn nog geen details bekendgemaakt over de plot van Gladiator 2, dus daar zullen we niet te veel over zeggen. Wel is bekend welke castleden zijn toegevoegd, en dat is mals kunnen we je vertellen. Zo zal de Oscar-genomineerde Paul Mescal de rol van Lucius op zich nemen in Gladiator 2. Hij ontving onlangs zijn eerste Academy Award-nominatie voor zijn vertolking in Aftersun.

Een andere belangrijke acteur die in Gladiator 2 zal verschijnen, is tweevoudig Academy Award-winnaar Denzel Washington. Dit wordt de eerste keer in meer dan vijftien jaar tijd dat Washington in een Ridley Scott-film speelt (American Gangster). Wat zijn rol echter zal zijn, blijft onduidelijk. Nog een opvallende naam si die van Pedro Pascal, die onlangs te zien was in The Last of Us en het derde seizoen van The Mandalorian.