Ghost gallery kunst barkie steynsky
Media

Ghost Gallery zet de stoffige wereld van de kunstgaleries op z’n kop

Als je aan een kunstgalerie denkt, denk je al snel aan oude mannen, stille ruimtes en stoffige kunst. De Amsterdamse kunstenaars Barkie en Steyn Skyler gooien het over een hele nieuwe boeg. Zij openden de Ghost Gallery, een plek waar jonge kunstenaars een podium krijgen, koppelen fysieke kunst aan NFT’s en vieren feestjes in hun eigen galerie. Dit is kunst in een modern jasje.

De visie van Ghost Gallery

Ghost Gallery is opgericht door Barkie & Steyn Skyler, twee opkomende moderne kunstenaars uit Amsterdam. Steyn Skyler is bekend vanwege zijn herkenbare stijl, met kleurrijke vlinders, vol referenties naar de oudheid en odes aan mooie vrouwen. Barkie kennen we van zijn “Life on Earth” kunstwerken, foto’s van prachtige plekken over de hele wereld, bewerkt met diamond dust voor een 3D-effect. Het hele verhaal van Barkie kun je hier lezen.

Het idee om een eigen galerie te openen kwam in eerste instantie van Barkie. Hij zocht naar een bestaande galerie om te exposeren, tot hij op een mooi pand stuitte in Amsterdam-Noord. Hij betrok Steyn Skyler en samen openden ze Ghost Gallery. Inmiddels maken ze ook gezamenlijke kunstwerken, die ze uitbrengen onder de naam van de galerie. Samen creëren ze een eigen plek, met volledige artistieke vrijheid, zonder middle man.

De Amsterdamse hotspot past goed bij de buzz die momenteel rondom kunst hangt. Waar het in de muziekwereld al gebruikelijk is om samen te werken, heeft Ghost Gallery de missie om deze visie ook naar de kunstwereld te brengen. Samen kunst maken, jonge talenten een podium geven en kunst vieren tijdens evenementen. Tijdens de opening van de galerie zag je aan het publiek, jong en divers, dat er veel behoefte is aan een nieuwe stroming binnen de kunstwereld.

Fysieke kunst koppelen aan NFT’s: wereld vol utility’s

Uiteraard zijn de jonge kunstenaars van de Ghost Gallery ook volop aanwezig in de wereld van de NFT’s. Wanneer je een fysiek kunstwerk van de Ghost Gallery koopt krijg je er altijd een NFT bij. Deze NFT is gelinkt aan de Ethereum Blockchain. Je bemachtigd hiermee dus altijd zowel het fysieke als het digitale kunstwerk. Via een NFT heb je inzicht in de details van het kunstwerk, de geschiedenis en wie de huidige eigenaar is. Maar de grootste voordelen van NFT’s zijn de zogenaamde utility’s.

Als eigenaar van een Ghost Gallery NFT heb je verschillende voordelen/utility’s. Je bent als NFT-eigenaar lid van de Ghost Gallery members club. Deze digitale identiteit geeft je toegang tot exclusieve exposities en feestjes op verschillende mooie locaties. Hiermee creëert de Ghost Gallery een community met kunstenaars, liefhebbers en NFT-fans. Dit is zowel voor kunstliefhebbers als kunstenaars erg interessant.

Investeren in de toekomst

Ook investeert Ghost Gallery 20% van de omzet in het platform om jonge, opkomende creatievelingen een podium te bieden, zowel in de fysieke als de digitale kunstwereld. De stijlen die in de galerie worden tentoongesteld kunnen variëren van kunst, fotografie, videografie, mode, muziek tot design meubels. Check de website van Ghost Gallery hier. Komende maand dropt de Gallery nieuwe NFT’s. Als eerste op de hoogte zijn? Join dan de Ghost Gallery discord.

Kijkje nemen in de fysieke galerij? De kunstgalerie is gevestigd aan het Buikslotermeerplein 543 en is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Op overige dagen kun je de galerij op afspraak bezoeken.