Health

Het baanbrekende geheim van kokoswater: 3 gezonde voordelen op een rijtje

water kokosnoot drinken gezond
Fitness influencer Mike Thurston met een kokosnoot. Foto: Instagram @mikethurston

Als je denkt aan een tropisch eiland, denk je al snel aan het drinken uit kokosnoten. Dit doen mensen niet alleen omdat het er zo leuk uit ziet. Het tropische water, rechtstreeks uit de kern van een kokosnoot, is niet alleen verfrissend, maar zit ook boordevol voedingsstoffen die je gezondheid een boost kunnen geven. Maar waarom is het drinken van water uit een kokosnoot nou eigenlijk zo gezond voor je?

Hydratatie en elektrolytenbalans

Net als lauw water drinken, is kokoswater nog gezonder dan normaal water! Kokoswater is een natuurlijke isotone drank, wat betekent dat het de perfecte balans van elektrolyten bevat die je lichaam nodig heeft om gehydrateerd te blijven. Het is rijk aan kalium, magnesium en natrium, die essentieel zijn voor de regulatie van lichaamsvloeistoffen en spierfunctie.

Wist je dat kokoswater een van de beste dranken voor hydratatie is? Het is daarom een uitstekende dorstlesser na een intensieve workout, omdat het helpt bij het herstellen van de elektrolytenbalans die verstoord kan zijn door transpiratie!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Thurston (@mikethurston)

Huidverzorging en anti-veroudering

Kokoswater is een natuurlijke bron van cytokininen, plantaardige hormonen die bekend staan om hun anti-verouderingseffecten. Het hydrateert niet alleen de huid van binnenuit, maar helpt ook bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes. Zo zorg je dus dat je een jonge huid behoudt!

Kokoswater is ook nog eens een wonderdrankje voor je spijsvertering. Het is rijk aan vezels, wat helpt bij het reguleren van je darmbewegingen. Dus, als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je lichaam te ontgiften, dan is kokoswater een perfecte natuurlijke oplossing!

kokoswater gezondheidsvoordelen

Goed voor je hart

Kokoswater is niet alleen goed voor je huid en spijsvertering, maar ook voor je hart. Het bevat kalium, een mineraal dat bekend staat om zijn bloeddrukverlagende eigenschappen. Het drinken van kokoswater kan helpen bij het reguleren van de bloeddruk en het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten.

Bovendien bevat het ook magnesium en vitamine C, die beide bijdragen aan de algehele gezondheid van het hart. Door kokoswater te drinken dat zowel de binnenkant als de buitenkant van je lichaam een stuk gezonder is! Nu heb je toch een goed excuus om een verre reis te boeken naar een tropisch eiland!

kokosnoot water drinken