baard-gezondheidsvoordelen
Health

5 verrassende gezondheidsvoordelen van een baard

Een baard is al lang geen uitdrukking van luiheid en onverzorgdheid meer. Tegenwoordig dragen steeds meer mannen baarden in allerlei vormen en maten. Sommigen kiezen voor kortere en goed gedefinieerde stijlen, anderen gaan voor een echte viking baard.

Gezondheidsvoordelen van een baard

Een baard is niet alleen extreem mannelijk en volgens vrouwen woest aantrekkelijk. Het heeft ook nog een aantal verborgen gezondheidsvoordelen waar de meeste mannen niks van weten. Ben jij geblessed met een mooie, volle baard? Dan zijn er 5 verrassende, bijkomstige gezondheidsvoordelen.

baard, gezondheidsvoordelen

1. Trager ouderdomsproces

De baard heeft oprecht een functie, naast er beter uitzien. De baard geeft jou namelijk extra bescherming, denk aan bescherming tegen de wind en lage temperaturen. Dit is de reden dat jouw gezicht minder snel uitdroogt en je daardoor langer jouw dolfijnenhuid in tact houdt. Dat is pure winst!

2. Goed tegen ziektes

Een volle baard houdt jou lekker warm. Je kunt de baard zien als een soort persoonlijke sjaal die je constant om hebt. Hierdoor ben jij beter beschermt tegen ziektes en verkoudheid. Mannen met baarden zijn daardoor fitter en melden zich minder snel ziek.

3. Minder risico op infecties en bacteriën

Wist je dat scheren de meest voorkomende reden is van bacteriële infecties in het gezicht? Ook ingegroeide haren zijn een bekend fenomeen onder mannen die zich vaak scheren. Niet scheren is daarom de perfecte oplossing.

4. Bescherming tegen de zon

De baard is een goed beschermmiddel tegen de zon. Het blokkeert maar liefst 90% van de UV-straling. Dit is uiteraard goed voor de huid. Het verlaagt de risico’s op kanker en houdt de huid soepeler en mooier. Laat die baard maar lekker groeien dus.

5. Je voelt je zelfverzekerder

Een studie, uitgevoerd door het bekende Braun, vroeg 1000 mannen naar hun gezichtsbeharing. 67% van deze mannen zei dat ze gezichtshaar hadden. Meer dan de helft van de ondervraagde mannen zei dat ze zich aantrekkelijker voelden met gezichtshaar. 55 procent zei zelfs regelmatig complimenten erover te ontvangen en 41% van de mannen zei dat het hen meer zelfvertrouwen geeft.

Laat die baard voortaan dus lekker groeien en laat dit artikel lezen aan mensen die zeggen dat het onhygiënisch is. Ben je op zoek naar manieren hoe je je baard sneller kunt laten groeien? Dan is dit misschien wel iets voor jou!