Health

De beste gezondheidsapps voor mannen 

De beste gezondheidsapps voor mannen

Vroeger was het soort man dat in de sportschool aan zijn telefoon gekluisterd zat, ofwel zijn training aan het vermijden of al zijn volgers te laten zien hoeveel hij trainde. Tegenwoordig is het een draagbare PT die alles biedt, van beproefde trainingsprogramma’s tot voedingsadvies tot live, interactieve workouts, al is er nog steeds geen app die je vertelt wanneer je een lange halter hebt belast met een zwaar gewicht. In plaats van spelletjes te spelen op je smartphone, volg je gewoon onze gids met de beste apps voor elk fitnessdoel.

MapMyRun

Deze app van Under Armour is al heel lang een favoriet onder hardlopers, en dat wordt weerspiegeld door het feit dat de gemeenschap centraal staat in de functies. Al jaren uploaden gebruikers over de hele wereld hun favoriete hardlooproutes naar de communityfeed, zowel uitdagend als mooi, wat resulteerde in een database met meer dan 70 miljoen banen. Je kunt ook contact leggen met vrienden en medelopers om elkaar in de gaten te houden en elkaar aan te moedigen, en gebruikers plannen vaak bijeenkomsten via de speciale Facebook-pagina van de app. De reden waarom zoveel mensen bij MapMyRun zijn gebleven? Het is gebruiksvriendelijk en betrouwbaar en kan voor allerlei soorten oefeningen worden gebruikt, van zwemmen tot yoga.

Headspace

De juiste hoeveelheid slaap krijgen is cruciaal als je een goede trainingsroutine wilt behouden. Het is ook vrij belangrijk voor het behoud van een goed gevoel van gezondheid en welzijn. Als je moeite hebt om in slaap te vallen nadat je in online casinos hebt gespeeld, dan is de mindfulness-app Headspace zeker het proberen waard, vooral als angst de belangrijkste oorzaak is van je rusteloze nachten. Begeleide meditatiesessies stellen je in staat om stress te beheersen, en het speciale ‘Slaap’-gedeelte bevat soundscapes, muziek, rustgevende ‘slaapcasts’ en ontspanning.

Freeletics

Als het enige dat tussen jou en een betere gezondheid staat, de kosten van een lidmaatschap van een sportschool zijn, dan is Freeletics het antwoord. Het is in wezen een virtuele PT-app, met de nadruk op oefeningen en trainingen waarvoor geen apparatuur nodig is (denk aan burpees, lunges en squats). Met meer dan 900 variaties van trainingen, die kunnen worden gefilterd op duur, lichaamsdeel en doelen, kan de app worden aangepast aan elk fitnessniveau en biedt hoogwaardige tutorials, zelfs in de gratis versie. Met het premium abonnement krijg je toegang tot extra functies zoals een op maat gemaakt wekelijks trainingsplan.

MyFitnessPal

Zoals elke goede PT je zal vertellen, is fitness 20 procent lichaamsbeweging, 80 procent voeding. En de grootste hindernis voor goede beslissingen is bijhouden wat je eet. MyFitnessPal lost dit probleem op door je de maaltijden te laten registreren die je gedurende de dag hebt gegeten en door het totale aantal calorieën te berekenen ten opzichte van je dagelijkse doel, gemeten aan de hand van je ideale gewichtsdoel. Met een enorme database die voortdurend groeit, is het bijhouden van je inname net zo eenvoudig als zoeken naar de supermarktsalade die je zojuist hebt opgegeten, en vervolgens geschokt zijn als je ontdekt dat deze meer calorieën bevat dan de cheeseburger die je weerstond.