gezonder leven 2022 manieren tips
Health

5 makkelijke manieren om gezonder te leven in 2022

2021 was voor veel mensen een stressvol jaar. Het is daarom de hoogste tijd om 2022 gelukkiger, bewuster en gezonder in te gaan met een aantal gezonde voornemens. Wij hebben 5 gezonde gewoontes, inclusief tips hoe je deze bereikt, voor je opgesteld waardoor je lekkerder in je vel zult zitten. Je eigen gezondheid een boost geven is namelijk relevanter dan ooit!

Een frisse nieuwe start in 2022

Een nieuw jaar begint met een schone lei en nieuwe kansen. Het is een goed moment om na te denken over de veranderingen die jij wilt maken in jouw leven. Dit is het juiste momentum , voordat het weer voorbij is en je weer vol in jouw oude vastgeroeste routines zit. Onze redactie heeft 5 haalbare gamechangers voor je op een rijtje gezet.

1. Stoppen met roken

Dit goede voornemen komt bij veel mensen ieder jaar terug. Ben jij ook zo iemand? Dan herken je dit terugkerende probleem vast wel. Het is ook niet zo gek, stoppen met roken is niet zo eenvoudig. Voor veel mensen is beginnen met roken hetgeen waar ze later het meeste spijt van hebben.

Heb jij een steuntje in de rug nodig of weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben 5 tips voor jou uitgeschreven die je gaan helpen om succesvol te stoppen met roken. Met deze tips ga jij dit jaar eindelijk slagen.

stoppen met roken 2022 gezonder leven

2. Ga jouw frisdrank verslaving tegen

Heb jij standaard een fles frisdrank in de koelkast staan? Dan is er een grote kans dat je teveel suiker en calorieën binnen krijgt. Stoppen met frisdrank is een echte game-changer. Het scheelt je zoveel suiker en calorieën dat je vanzelf al afvalt. Je kunt de frisdrank natuurlijk gewoon door water vervangen. En pak een blikje frisdrank op een cheatday om jezelf te belonen!

Geen fan van water en zoek je een verfrissend en gezond drankje? Denk dan aan caloriearme drankjes, zonder toegevoegde suikers, zoetstoffen, smaakversterkers of conserveermiddelen. Onze persoonlijke favoriet is Suivie. Een verfrissend drankje bomvol goede mineralen zoals calcium, vitamine, kalium, ijzer en magnesium. Lekker en gezond, dat kan dus ook!

3. Koud douchen

Koud douchen is een favoriet onder de daredevils. Het is een echte gamechanger gebleken onder enkele leden van onze redactie. De voordelen? Een frisser gevoel, veel meer energie en een sterkere start van de dag. Je hebt direct het gevoel alsof je 10-0 voorstaat op jouw ‘problemen’.

Ben je benieuwd hoe je het beste kunt beginnen met koud douchen? Lees dan hier de 5 voordelen van koud douchen en hoe je er mee begint. Meteen hardcore te werk gaan? Bekijk dan de video van ‘The Iceman’ Wim Hof hieronder:

4. Financiële rust

Wat jouw spaarpotje te maken heeft met gezondheid? Financiële problemen veroorzaken chronische stress. De impact van deze stress is enorm voor jouw gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Een goed moment dus om jouw financiële zaken even goed op een rijtje te zetten.

Sparen is erg belangrijk, juist in tijden van crisis. Maak dus een goed spaarplan en hou je hier strikt aan. Geef jezelf bijvoorbeeld een salaris binnen jouw salaris en zet de rest van jouw geld apart. Verdiep je daarnaast eens in aandelen of cryptocurrency.

gezonder te leven 2022 sparen financieen

5. Leren mediteren

Heb jij veel schermtijd, stress of slaap je stress? Dan is mediteren wellicht een goede toevoeging tot jouw routine. Mediteren heeft veel positieve invloeden en is helemaal niet moeilijk om te leren. Het zorgt daarnaast voor rust en kalmte in jouw hoofd, waardoor je betere beslissingen kunt maken. Klinkt misschien wat zweverig maar het heeft talloze voordelen.

Wil jij een poging wagen onder begeleiding? Probeer dan een gratis app zoals Headspace waarbij je door middel van een stem en geluiden begeleidt zal worden. We durven te wedden dat je daarna slaapt als een roosje. We wensen je een gezond 2022. Heb jij nog gouden tips? Laat het ons weten!