Funda

Funda ontdekking: Gevangeniskapel gerenoveerd tot droomhuis

gevangeniskapel, funda, rotterdam

Op zoek naar een huis met karakter? Zoek dan niet verder. Deze oude gevangeniskapel is namelijk omgetoverd tot een sfeervolle, goed afgewerkte Rotterdamse woning. Maak kennis met de Tuin van Noord. Een uniek project met veel historie en liefde voor details.

Van gevangeniskapel naar droomhuis

Wanneer je bij het huis aankomt zul je direct verrast zijn door de eigen unieke entree. Door de kapeldeur kom je aan bij een schitterende hal met hoge plafonds. De ruime woonkamer beschikt over veel licht en door de hoge kerkramen heb je een prachtig uitzicht over de grote tuin. Je kunt hier altijd wel een zonnetje vinden.

Het huis heeft een mooie open keuken, voorzien van de beste inbouwapparatuur. Als je de karakteristieke zwarte stalen wenteltrap op gaat kom je op de eerste verdieping. Hier vind je twee grote slaapkamers met houten balken. Het gehele huis is voorzien van vloerverwarming.

gevangeniskapel, poort

De nor in

Het huis heeft een rijke geschiedenis. Dit monumentale gevangeniscomplex in het Oude Noorden van Rotterdam is nu een prachtige groene omgeving. Het is een van de oudste gevangenissen van ons land en dus een unieke plek om te wonen.

Tuin van Noord is een van de tien genomineerde bouwwerken welke in aanmerking komt voor de Rotterdamse Architectuurprijs 2021. Bod doen? Op Funda staat deze woning voor € 450.000 te koop. Bekijk hieronder alvast de foto’s.

gevangeniskapel, rotterdam, funda

gevangeniskapel rotterdam funda 1

gevangeniskapel rotterdam funda 2