Style

Rolex Submariner: de geschiedenis achter dit iconische Oyster Perpetual horloge

rolex submariner

De Rolex Submariner maakt deel uit van de Rolex’s Oyster Perpetual lijn en is inmiddels één van de meest iconische horloges ter wereld. Er zit een interessante geschiedenis achter het idee voor dit exclusieve horloge. Naast het feit dat het een smaakvol model is, is de Rolex Submariner ook een prima horloge om in te investeren. Wij doken even in de historie van dit pareltje.

De start van een iconisch horloge model

Rond 1940 ontwikkelde Rolex een duikhorloge met de naam Panerai Radiomir. Dit horloge model werd speciaal voor de Italiaanse marine gemaakt, en was meteen het bewijs dat de horlogemaker de kennis heeft om waterdichte horloges te kunnen maken. In 1953 introduceerde Rolex de Oyster Perpetual lijn, die vanaf het begin al het meest iconische lijn van het merk wordt genoemd.

Een jaar na de lancering, in 1954, wordt de eerste Rolex Submariner geïntroduceerd op de Basel Watch Fair. De submariner maakt deel uit van de Perpetual lijn, en werd meteen omarmd door liefhebbers van het merk. Deze klok kan volgens Rolex worden meegenomen naar een diepte van 200 meter. Op de wijzerplaat staat de meters (of feet) geprint, veelal in het wit of rood. De roterende ring geeft de tijd onder water aan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Watch It Vintage (@watchitvintage)

Het doel van de Rolex Submariner

Anders dan modellen zoals bijvoorbeeld de Classic Rolex is de Rolex Submariner al vanaf het begin met een specifiek doel ontworpen, namelijk duiken. Net zoals de GMT’s die in een later stadium zijn ontworpen voor piloten, is de Submariner ontworpen voor duikers. De basis van dit model ligt bij de Italiaanse marine, zoals we hierboven hebben beschreven.

Tegenwoordig staat het merk Rolex in de top 5 met duurste horloges. De Rolex Submariner wordt allang niet meer alleen door duikers gebruikt, maar ook sterren zoals John Mayer en Conor McGregor lopen graag met horloges van het exclusieve merk om hun pols. De Submariner is al sinds 1954 één van de meest populairste modellen, en wordt tot op de dag van vandaag graag gekocht door investeerders.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rolex💎 (@therolexbrand_)