Geld & Carrière

Dit spenderen mannen gemiddeld aan een trouwring voor hun ware liefde

gemiddelde-prijs-trouwring

Een trouwring is een bijzonder en symbolisch sieraad dat de eeuwige liefde tussen twee mensen vertegenwoordigt. Een bruiloft zelf kan al flink in de kosten lopen, en dan moet je ook nog eens een trouwring kopen! Maar wat is eigenlijk de gemiddelde prijs van een trouwring? Wij zochten het voor je uit!

De gemiddelde kosten van trouwringen

De prijzen van trouwringen kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de kwaliteit van de edelstenen en het ontwerp. Volgens recente gegevens bedraagt de gemiddelde prijs van een trouwring ongeveer €5.500. De meeste stellen besteden echter tussen de €1.000 en €3.000 aan een verlovingsring, en sommigen zelfs minder dan €1.000. De gemiddelde prijs van een trouwring lag in 2017 nog rond de €4.500.

Traditioneel werd gezegd dat een man twee maanden salaris zou moeten besteden aan een trouwring. Hoewel deze vuistregel nog steeds wordt genoemd, is het belangrijk om rekening te houden met de financiële mogelijkheden en de verwachtingen van de partner. Het is natuurlijk nooit verstandig om in de schulden te gaan voor een ring. Het is veel verstandiger om een ring te kiezen die binnen het budget past en tegelijkertijd waardevol en betekenisvol is.

kosten trouwring kopen

Geld besparen op een ring

Een trouwring moet een waardevol symbool van liefde zijn, maar het is ook belangrijk om een balans te vinden tussen het beschikbare budget en de verwachtingen. Niet iedereen heeft natuurlijk het vermogen van Jay-Z om Beyoncé een ring van 5 miljoen euro te geven. Er zijn verschillende manieren om geld te besparen bij het kopen van een ring.

Overweeg bijvoorbeeld te kiezen voor een kleinere steen of een andere edelsteen in plaats van een diamant. Een diamant is namelijk verschrikkelijk duur. Er zijn genoeg andere edelstenen die ook prachtig op een ring passen! Eenvoudige ontwerpen kunnen ook voordeliger zijn dan complexe en gedetailleerde ringen. Vergeet ook niet om prijzen te vergelijken bij verschillende juweliers, zodat je de beste deal kunt vinden. trouwring kopen kosten