Life

Baanbrekend onderzoek: gemiddelde lengte van jongeheer flink toegenomen

gemiddelde penislengte

We snijden niet graag een lullig onderwerp aan, en vooral als er geen zak aan is, maar we kregen onlangs de resultaten van een onderzoek onder ogen waar we potentie in zien. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de gemiddelde penislengte de afgelopen dertig jaar is gegroeid. We nemen dit soort zaken uiterst serieus, dus namen we dit onderzoek onder de loep.

Onderzoek van Dr. Eisenberg

Dr. Michael Eisenberg is professor in de urologie aan de prestigieuze Stanford University, en heeft zich samen met zijn collega’s verdiept in ‘de evolutie van de penis’. Hij onderzocht 75 individuele onderzoeken die allemaal de gemiddelde penislengte als onderwerp hadden. Ja, het is blijkbaar een populair onderwerp onder wetenschappers. De onderzoeken die het stel naast elkaar legden lopen van 1942 tot 2021.

Bij elkaar hadden 55.761 mannen vrijwillig hun jongeheer in stijve toestand opgemeten, en deze gegevens aan de onderzoekers verstrekt. Toen Dr. Eisenberg al deze maten naast elkaar legde, kwam hij tot de wonderbaarlijke ontdekking dat de gemiddelde penislengte in een tijdspanne van 29 jaar met 24 procent was gestegen. We worden dus geboren met grotere piemels dan decennia geleden.

gemiddelde penislengte evolutie

Gemiddelde penislengte is gegroeid

Voor de mannen die nu enthousiast naar een groter maat condoom gaan googlen hebben we minder goed nieuws: de toename van de lengte heeft te maken met milieuverontreinigende stoffen en levensstijlen die verre van gezond zijn. Ook de kwaliteit van sperma is in de afgelopen jaren afgenomen. Volgens Dr. Eisenberg is het dus helemaal geen goed teken dat onze piemels in de afgelopen jaren zijn gegroeid.

Het blootstellen aan chemicaliën (al dan niet in ons eten) kunnen de oorzaak van hormonale veranderingen zijn, waaronder de groei van ons geslachtsorgaan. Het testosterongehalte lijkt overigens ook op steeds jongere leeftijd af te nemen. Maar goed, voor mannen die geen moeite hebben met dit nieuws hebben we een aantal standjes voor groot geschapen mannen op een rijtje gezet. Succes!

penislengte