Geld & Carrière

Dit bedrag geven Nederlanders gemiddeld uit aan Valentijnsdag

gemiddelde bedrag Nederlanders Valentijnsdag

Als Valentijnsdag weer voor de deur staat dan staat de commerciële boog van Cupido weer strak gespannen om ons in onze harten en portefeuilles te kunnen raken. We geven elk jaar steeds meer uit aan de dag van de liefde, ondank de groeiende inflatie. We zijn bereid om meer geld uit te geven om elkaar een liefdeshart onder de riem te steken. Wij zochten uit hoeveel geld de gemiddelde Nederlander uitgeeft op Valentijnsdag.

Cadeaus en etentjes op Valentijnsdag

We daten steeds vaker op Valentijnsdag, en geven elkaar duurdere geschenken in vergelijking met voorgaande jaren. Een bosje bloemen is allang de norm niet meer, geliefden pakken steeds vaker en uitbundiger uit als het gaat om leuke en spannende cadeaus. We hebben het al zwaar genoeg met de hoge vaste lasten, dus zijn we bereid om wat extra geld ‘op te offeren’ voor een speciale dag. Dit maken we op uit een artikel van Monitor Consumentengedrag.

Hoewel wij nuchtere Nederlanders (volgens een bericht uit het AD) niet veel hebben met de commerciële gedachte achter Valentijnsdag, viert een groot gedeelte van de bevolking de dag van de liefde dus wel. Ze besteden er in ieder geval aandacht aan door deze romantische dag aan te grijpen om een geliefde eens extra in het zonnetje te zetten. Wij hebben in dat geval voor geïnteresseerden 7 cadeautips op een rijtje gezet.

uitgaven valentijnsdag

Dit geeft de gemiddelde Nederlander uit aan Valentijnsdag

Als we op de beschikbare informatie afgaan besteden Nederlanders gemiddeld € 55 aan een Valentijnscadeau. Vooral de traditionele geschenken, zoals sieraden en kleding worden veel gegeven. Het is voor degenen die uit willen pakken helemaal een win-win situatie als er ook nog een date aan wordt vastgeknoopt, wij hebben eerder 11 leuke date ideeën voor Valentijnsdag ter inspiratie opgesomd.

Als het gaat om dates en dagjes uit is er geen gemiddelde te vinden. De ene portemonnee is namelijk de andere niet. We kunnen wel vaststellen dat we na de corona-pandemie massaal een tafeltje in een restaurant reserveren, en dat horeca ondernemers het op feestdagen steeds drukker hebben. We kunnen dus vaststellen dat we best wel onze portemonnee willen trekken op de meest romantische dag van het jaar.

valentijnsdag cadeau