Life

Dit is het gemiddelde aantal bedpartners van mannen wereldwijd

gemiddelde-aantal-bedpartners-mannen-wereldwijd

Mannen kunnen nogal overdrijven als ze het hebben over de score tussen de lakens. Als ze in de kroeg praten over hun ‘veroveringen’ dan zit er niet genoeg inkt in een pen om het aantal af te kunnen turven. De realiteit is echter een stuk minder spectaculair. Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddelde aantal bedpartners van mannen wereldwijd een stuk lager ligt dan dat ze hun omgeving willen doen laten geloven.

Mannen overdrijven aantal vaker voor eigen ego

Mannen overdrijven graag als het gaat over het aantal bedpartners omdat het hun ego streelt. Het maakt niet uit of ze het tegen mannen of vrouwen zeggen, ze overdrijven tegen beide seksen over het aantal seksuele partners die ze tussen de lakens hebben gehad. Uit een studie dat de Archives of Sexual Behaviour heet blijkt dat mannen wereldwijd niet zoveel sekspartners in hun leven hebben als dat ze zeggen.

Er is echter wel een kanttekening. Het bovenstaande onderzoek is net zoals veel andere onderzoeken alleen in westerse landen gedaan. In andere landen is monogamie de norm, en is overspel zelfs strafbaar, maar dat wil niet zeggen dat mannen daar niet niet met meerdere vrouwen naar bed gaan. Er wordt niet over gesproken. Ook worden in dit soort onderzoeken vrijwel alleen heteroseksuele mannen ondervraagd.

bedpartners charlie sheen

Gemiddelde aantal bedpartners mannen wereldwijd

Het gemiddelde verschilt dus erg per land, en ook religie speelt een duidelijke rol. Maar goed, als we even uitgaan van de resultaten van de beschikbare onderzoeken zijn Britse mannen de grootste versierders. Zij hebben gemiddeld 9 bedpartners in hun leven. Wij Nederlanders staan met 8 bedpartners op een roemruchte tweede plek. De derde plek is gereserveerd voor de mannelijke inwoners van Frankrijk.

In landen waar polyamoureuze relaties als heel normaal worden beschouwd liggen de aantallen naar schatting hoger, maar zoals we al eerder benoemden baseren de aantallen in dit artikel op beschikbare onderzoeken. Als we het aantal bedpartners van mannen wereldwijd een gemiddelde zouden moeten geven dan komen we uit op een schamele 6,7 seksuele partners. Dat is een stuk minder dan het aantal wat er in het café op een bierviltje wordt afgeturfd.

Bedpartners