Life

Dit is het gemiddelde aantal bedpartners van mannen en vrouwen

gemiddelde aantal bedpartners mannen vrouwen

We hebben vrijwel allemaal een verleden op seksueel gebied. De ene persoon kan zijn of haar voormalige bedpartners op een hand tellen, de ander heeft er een geavanceerde rekenmachine voor nodig. Gelukkig zijn er onderzoeken geweest waarmee het gemiddelde aantal bedpartners van beide geslachten kon worden uitgerekend. Wij namen deze materie even onder de loep.

Mannen overdrijven vaker over aantal bedpartners

Het is een feit dat de meeste mannen overdrijven als ze het hebben over het aantal bedpartners die ze in hun leven hebben gehad, terwijl vrouwen het aantal juist het liefste naar beneden bijstellen. Dat heeft uiteraard met ego en eigenwaarde te maken. Mannen willen juist de indruk wekken dat ze erg gewild zijn bij het vrouwelijk geslacht, en vrouwen willen de indruk wekken dat ze kuisheid hoog in het vaandel hebben staan. In beide gevallen wordt er vaak gelogen.

We kunnen de hele psychologie achter deze feiten opzoeken, maar daar schieten we geen ruk mee op, het is een menselijke eigenschap dat overal ter wereld hetzelfde is. Volgens verschillende onderzoeken valt het allemaal wel mee met het aantal bedpartners in ons leven, en dan laten we pornosterren en uitzonderingen even buiten beschouwing. Wel verschilt het gemiddelde aantal per land.

bedpartner

Gemiddelde aantal bedpartners

Sommige landen zijn wat conservatiever dan andere landen. In deze landen zijn mensen ook langer getrouwd, en wordt er minder overspel gepleegd (of vreemdgangers pakken het er slimmer aan). Nederlanders staan met een gemiddelde van 7 bedpartners in hun leven bijna bovenaan het lijstje. De vrouwen in ons land hebben gemiddeld 8 bedpartners in hun leven. Direct boven ons staan de Britten, met een gemiddelde van 8 en 9 partners.

Het is ook leuk om te weten dat je over het algemeen als ‘te losbandig’ wordt gezien als je met meer dan 10 seksuele partners het bed in bent gedoken (vrouwen 15, mannen 14). Als je in je hele leven minder dan 2 seksuele partners hebt gehad dan krijg je het etiket ‘preuts’ op je voorhoofd geplakt. Enfin, het zijn maar cijfers. Doe lekker waar je jezelf goed bij voelt, en probeer er meteen een paar nieuwe standjes bij.

bedpartners