gember gezondheidsvoordelen
Health

7 gezondheidsvoordelen van gember voor je lichaam

Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van gember? Laten we heel eerlijk zijn, gember is niet bepaald lekker. De scherpe smaak van gember is niet iets waar wij van genieten. Toch zijn er veel gezonde effecten van het eten of drinken van gember. Wat zijn de voordelen van gember? Is het echt zo gezond als iedereen denkt? Dit zijn 7 gezondheidsvoordelen van gember.

1. Boost je immuunsysteem

Heb je een boost nodig voor je immuunsysteem? Gember werkt ontstekingsremmend en helpt algemeen bij ziektebestrijding. Beter voorkomen dan genezen zeggen ze altijd. Door een gember boost zal je sneller genezen maar ook minder snel ziek worden. Win-win. Het regelmatig eten van gezonde voedingsmiddelen en superfoods draagt ook aan bij een hogere weerbaarheid.

gember immuunsysteem

2. Gember helpt de spijsvertering

Last van een trage spijsvertering? Gember kan je helpen. Wanneer je te weinig maagzuur produceert kan gember stimulerend werken voor je eetlust. Op deze manier produceer je meer spijsverteringssappen en wordt je maaltijd beter verteerd. Veel superfoods hebben ook positieve effecten op je spijsvertering.

3. Het prikkelbare darm syndroom

Steeds meer mensen komen erachter dat zij last hebben van het prikkelbare darm syndroom. Wanneer je last hebt van PDS is er een verstoring van de functie van het maag-darmkanaal. Met name van de dikke darm. Gember zorgt voor een kalmerend effect op de darmen en spijsvertering.

4. Kan helpen bij afvallen

Elke dag leven op gember shotjes gaat je niet per se helpen met afvallen. Alleen maar gember nuttigen is ongezond, alleen maar fastfood eten en 1 shotje gember drinken gaat helaas ook niks doen.

Gember kan er wel voor zorgen dat je niet gaat bingen. Een gember drankje (gemberpoeder + heet water) zorgt ervoor dat je een vol gevoel krijgt. Betrap je jezelf keer op keer op een binge sessie? Drink het gemberdrankje dan na het avondeten om een binge sessie te voorkomen.

5. Gember is goed voor je spieren

Gember is goed voor je spieren. Hoezo? Gember is namelijk rijk aan kalium. Kalium draagt bij aan een normale spier- en zenuwfunctie. Ben je een fanatieke sporter of wil je snel in shape komen? Dan is het goed om gember in je dieet te verwerken. Of het nu gember capsules zijn of shots.

6. Beschermt tegen infecties

Wist je dat gember ontzettend effectief is tegen infecties? Met name tegen infecties aan het tandvlees (zoals parodontitis en gingivitis). Gingivitis is een ontsteking aan de rand het tandvlees. Wanneer dit erger wordt kan de ontsteking zich uitbreiden naar het kaakbot en dan spreken we over parodontitis.

7. Helpt bij migraine

Als er een ding vervelend is, dan is dat een migraine aanval. Gelukkig kan je altijd een pijnstiller nemen om de pijn te verminderen. Op zoek naar een natuurlijke pijnstiller? Zoek niet verder, gember is je nieuwe vriend.

We leggen het voor je uit: Sumatriptan is een pijnstiller die wordt voorgeschreven bij migraine. Uit onderzoek blijkt dat de deelnemers net zo blij waren met de effecten van gember extracten als de pijnstiller. Het verschil? Gember had geen bijwerkingen.