Geld & Carrière

5 tips waarmee jij gemakkelijk €310 per maand kunt besparen

maandelijks geld besparen

Geld besparen kan soms lastig lijken, maar met een paar simpele aanpassingen kan je al snel honderden euro’s per maand besparen. Vaak geven we bijzonder veel geld uit aan dingen die veel goedkoper kunnen. Met de volgende 5 tips kan je gemakkelijk gemiddeld 10 euro per dag besparen, waardoor je na een maand al 310 euro gespaard kan hebben!

1. Maak je maaltijden van tevoren klaar

Eten kopen buitenshuis kan flink in de kosten lopen. Het is dan ook veel goedkoper om thuis te koken en je maaltijden van tevoren klaar te maken. Kook bijvoorbeeld voor vier keer en vries de maaltijden in. Eten maken voor meerdere keren is vaak goedkoper omdat grotere verpakkingen simpelweg relatief goedkoper zijn dan kleinere verpakkingen. Door je eten klaar te maken voor meerdere keren bespaar je niet alleen geld, je hoeft ook minder vaak boodschappen te doen en je gooit minder snel eten weg!

geld besparen eten

2. Koop geen merkkleding

Merkkleding kan vaak flink duurder zijn dan kleding zonder merk. Laat je niet verleiden door de naam, maar let vooral op de kwaliteit van de kleding. Er zijn genoeg alternatieven die van goede kwaliteit zijn, maar een stuk voordeliger. Maar als je toch met merkkleding wilt lopen, zijn er ook genoeg goedkope opties. Wist je bijvoorbeeld dat Nike sneakers onder 100 euro heeft die er leuk uit zien

3. Los je schulden af

Schulden kunnen een flinke kostenpost zijn elke maand door de boetes en rente die je moet betalen. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk je schulden af te lossen. Zorg dat je hier een plan voor maakt en houd je eraan. Als je moeite hebt met je schulden af te betalen, zijn er vaak ook regelingen te vinden die jou helpen met je schulden afbetalen zonder dat je in de kosten loopt.

geld besparen per maand

4. Stop met slechte gewoontes

Roken en drinken zijn niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Probeer daarom te minderen of helemaal te stoppen met roken en andere slechte gewoontes. Zo bespaar je niet alleen geld, maar voel je je ook nog eens beter. Daarnaast leggen veel mensen de link tussen bijvoorbeeld bier drinken en een gezellige avond. Maar zelfs met een spa rood kan jij een prima avondje beleven met de juiste vrienden!

5. Blijf een keer in Nederland op vakantie

Een vakantie in het buitenland kan best duur zijn. Gelukkig zijn er ook genoeg mooie plekken in Nederland om te ontdekken. Neem bijvoorbeeld een flex abonnement bij NS en reis voor 35 euro per maand onbeperkt in de weekenden. Zo kan je voor een laag bedrag toch vier leuke weekendjes weg in ons eigen land plannen!

besparen op vakantie