gelukkige stelletjes dikker aankomen
Health

Dit is de reden dat gelukkige stelletjes eerder dik worden

Heb jij de ware gevonden? Dan is de kans groot dat de kilo’s er binnenkort ook aanvliegen. Het schijnt namelijk dat gelukkige stelletjes eerder dik worden dan mensen in een ongezonde relatie. Maar is dat echt zo? En hoe komt dat precies?

Gelukkige stelletjes komen eerder aan

Dit baanbrekende onderzoek komt van American Psycholigical Association. Zij volgenden vier jaar lang maar liefst 169 netgetrouwde stelletjes. Hierbij keken ze naar de factoren gewicht, lengte, tevredenheid van de relatie en de hoeveelheid stress. Daarbij lieten ze twee theorieën los.

De eerste theorie was: wanneer je in een gelukkige relatie zit kom je niet aan omdat je geen last hebt van vreetbuien door de stress en je verdriet. Bij de tweede theorie ging het om: wanneer je in een relatie zit kom je juist aan. Je hebt een drukke planning en je hoeft op niks en niemand meer indruk te maken. Je hebt de liefde toch al gevonden.

stelletjes dikker gelukkig onderzoek

Theorie twee klopt

Wat blijkt nou? De tweede theorie klopte. Dus hoe gelukkiger je bent met je meisje, hoe groter de kans is dat je aankomt. Al die avondjes op de bank met je liefje kosten dus wel je sixpack. Met chips en koek voor de buis. Het is best logisch.

Uiteraard is dit een gemiddeld vooruitzicht. Je hebt natuurlijk genoeg fitte koppeltjes die juist samen elkaar aansporen om te trainen. Wil jij toch weer even aan je lijf werken? Lees dan hier hoe je met 4 slimme voedingstips een strakkere buik krijgt.