Style

7 manieren om gele zweetvlekken uit je witte kleding te verwijderen

Last van gele zweetvlekken op je witte shirt? Check deze 7 huishoudtips

Gele zweetvlekken op je witte shirt of overhemd is natuurlijk echt niet fijn. Vaak gaan deze vlekken er ook moeilijk uit. Erg zonde van je nieuwe witte shirt. En het ziet er ook niet heel fris uit. Gelukkig zijn er een aantal huismiddeltjes die ervoor zorgen dat je de gele vlekken uit je kleding kan krijgen. Dus heb jij last van gele zweetvlekken? Check deze 7 huishoudtips! 

1. Het gebruik van deo

Soms kan de combinatie van deo en zweet ervoor zorgen dat er gele vlekken ontstaan. Let op welke deodorant je gebruikt. Probeer verschillende deodorant uit om vlekken te voorkomen. Check de Nivea invisible black and white, Odorex marine of Syneo 5. Trek ook niet gelijk je kleding aan na het spuiten van deodorant. Laat het product eerst opdrogen.
Gelukkig zijn er een aantal huismiddeltjes die ervoor zorgen dat je de gele vlekken uit je kleding kan krijgen. Dus heb jij last van gele zweetvlekken?

2. Vaatwastabletten en bruistabletten

Huh? Vaatwas tabletten en bruistabletten? Stop een tablet in de wasmachine en draai een wasje. Het resultaat? De vlekken zijn of sterk vermindert of helemaal verwijdert. Voor een nog beter resultaat kan je de kledij ook een nachtje laten staan in een emmer met heet water en een tablet erbij!

3. Glansspoelmiddel

Ja, glansspoelmiddel is eigenlijk bedoeld voor de vaatwasser maar zorgt er ook voor dat je vlekken uit je kleding krijgt. Smeer de gele zweetvlekken in met glansspoelmiddel en laat dit een paar uur intrekken. Was je shirt in de wasmachine en je zal gelijk zien dat de vlek sterk is verminderd. Let op! Glansspoelmiddel kan de kleur van je shirt verbleken, dus alleen gebruiken bij witte kledingstukken.

4. Zeep

Niet zomaar zeep, maar groene zeep! Groene zeep kan bijna elke vlek verwijderen uit je kleding. Smeer de vlekken in met de groene zeep en laat dit de hele nacht intrekken. Daarna stop je de kleding in de wasmachine. Klaar! Werkt groene zeep niet? Dan kan je ook gaan voor ossengalzeep. Ossengalzeep is gewoon te koop bij de drogisterij.

5. Bleek

Klinkt best logisch toch? Bleek is ook een goed middel om je witte shirt weer te laten stralen. De truc is om je kleding even te laten weken in een emmer water met bleek. De volgende dag zal je witte item weer stralend wit zijn! Let op! Gebruik geen bleek bij shirt met een opdruk. Probeer bleek ook niet te vaak te gebruiken omdat het een agressief middel is.

6. Soda

Soda is een veelzijdig middel en komt ook van pas bij gele zweetplekken. Zo werkt het: Maak een kopje van soda en water, wrijf het middeltje over de vlekken heen. Zo kan het goed intrekken. Laat het middeltje een uurtje zo staan, daarna gooi je het kledingstuk in de was. Tada! Je gele zweetplekken zijn verdwenen.

7. Bicarbonaat

Bicarbonaat is een zuiveringszout dat je gewoon bij de drogisterij kan kopen. En het werkt ook nog eens heel goed. Meng het zuiveringszout met water, je zal nu een dikke pasta krijgen. Pak een oude tandenborstel en smeer de pasta voorzichtig op de zweetplekken. Laat de dikke pasta zo’n 20 minuten intrekken, daarna spoel je het uit met koud water en gooi je het kledingstuk in de was. Goodbye gele zweetvlekken!