Bekend & Beroemd

Deze geldboete betalen deelnemers The Masked Singer als ze hun mond voorbij praten

geldboete-spoilen-masked-singer
(Foto: RTL)

Zit jij vanavond voor de buis om de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van The Masked Singer te kijken? Dan ben je niet de enige, deze gemaskerde zangwedstrijd voor Bekende Nederlanders is mateloos populair en trekt miljoenen tv-kijkers.

In de wereld van The Masked Singer draait alles om geheimhouding. Maar er is één vraag die veel kijkers bezighoudt: hoe hoog is eigenlijk de geldboete voor deelnemers als ze verklappen wie er onder het masker schuilgaat?

Het succes van The Masked Singer

The Masked Singer is één van de grootste kijkcijferhits van RTL.  De show waarin bekende Nederlanders gemaskerd de zangstrijd met elkaar aangaan trekt al sinds 2019 miljoenen kijkers.

Dit jaar is Monica Geuze een kersvers jurylid, wellicht goed voor nog hogere kijkcijfers.

Het hoogtepunt was de finale van het twee seizoen, nota bene op vrijdag de dertiende: 13 november 2020. Deze uitzending werd door 3.860.000 mensen bekeken en is daarmee het op één na meest bekeken RTL-programma ooit.

geldboete-spoilen-masked-singer
(Foto: RTL)

Geheimhouding is een essentieel onderdeel van het succes van het programma

Wie iets verraadt over de deelnemers mag rekenen op een gigantische boete. RTL houdt de exacte hoogte van de boete onder de pet. Toch valt er wel een schatting van te maken.

In het verleden verspraken een deelnemer en een jurylid zich namelijk over dit onderwerp. Het gaat om Eddy Zoëy en Carlo Boszhard.

Er had natuurlijk niets mogen uitlekken, maar het gebeurde toch. Volgens Eddy Zoë draait geheimhouding niet alleen om de boete. “Je wil zo’n programma gewoon niet verpesten”, zei hij daar zelf over.

Eddy Zoëy onthult

Misschien weet je nog dat in het allereerste seizoen van The Masked Singer Eddy Zoëy meedeed als De Papegaai. Na zijn eliminatie verklapte hij per ongeluk tijdens een interview met Beau van Erven Dorens de hoogte van de boete. “Twee ton, tweeënhalve ton, zoiets.”

Babette van Veen, die meedeed als De Vlinder, sprak over de torenhoge boete die ze zelfs haar kinderen niet durfde te vertellen.

Carlo Boszhard, panellid van het programma, gaf meer duidelijkheid. Bij Eva Jinek onthulde hij: “Wij hebben een contract getekend van 2,5 ton.”

geldboete-spoilen-masked-
(Foto: Instagram @themaskedsinger_nederland)

The Masked Singer kijken op RTL 4

Vanavond (vrijdag 10 november) start het nieuwe seizoen. Er komen in totaal 9 afleveringen, die je elke vrijdag op RTL 4 kunt bekijken, vanaf 20.00 uur. De spanning en het mysterie blijven, en deelnemers weten nu maar al te goed wat er op het spel staat als ze de magie van het programma verraden.

Het is duidelijk: de boete is niet mals en geheimhouding staat voorop. Dit maakt de show spannend en houdt de kijkers op het puntje van hun stoel.

Het wordt weer spannend wie schuilgaan achter de gemaskerde personages. Wie gaan er dit jaar schuil achter intrigerende personages zoals Het Stinkdier, De Zeester, De Walrus (wellicht Johan Derksen?), De Tuinkabouter, De Toffe Peer en De Discobol?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RTL (@rtl.nl)