bitcoin, amazon
Geld & Carrière

Geld verdienen met Cryptocurrency? Dit moet je weten!

Als je goed bent met cryptocurrency kun je bijna slapend rijk worden. Dat klinkt lekker makkelijk, maar je zult er eerst het een en ander over moeten leren. Hier leggen we je uit hoe cryptocurrency werkt en hoe je een begin maakt.

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency is niet meer of minder dan een online valuta. Bitcoin is daar de bekendste van. Europese landen hebben euro’s, in Amerika hebben ze dollars en online heb je Bitcoin en andere online valuta. Het is dus eigenlijk gewoon een betaalmiddel, maar dan niet ontstaan vanuit een land, bank of regering. Cryptocurrency heerst in de vrije, online wereld.

Hoe werkt cryptocurrency?

Net als alle soorten geld heeft cryptocurrency een waarde. Een verschil is dat de waarde van die cryptocurrency best snel en sterk schommelt. De Bitcoin heeft bijvoorbeeld flinke bubbels gehad, die ook weer zijn geklapt. Het duurt nooit erg lang voordat er iets verandert in de cryptocurrency wereld.

In dat opzicht kan je het een beetje vergelijken met aandelen. Die zijn altijd aan veranderingen onderhevig en je weet niet wat er precies gaat gebeuren. Aan de andere kant verschilt cryptocurrency ook weer van aandelen, want aandelen zijn gekoppeld aan een bedrijf en merk – cryptocurrency niet. Als een bedrijf in een schandaal belandt, heeft dat invloed op de waarde van die aandelen. Dat is iets wat bij cryptocurrency niet zal gebeuren.

Hoe verdien je geld met Bitcoin?

Hier komt de vergelijking met aandelen weer van pas, want je verdient geld met cryptocurrency zoals de Bitcoin door de valuta in te kopen en weer te verkopen wanneer de waarde hoger is. Het is dus een kwestie van inkopen op een lager moment, en verkopen op een hoger moment.

hoe werkt cryptocurrency bitcoin verhandelen

De crypto wallet

Om Bitcoin of andere online valuta te kunnen beheren, heb je een wallet nodig. Elke valuta heeft een eigen wallet en om Bitcoins te verhandelen heb je dus een Bitcoin wallet nodig. De wallet kun je zien als een digitale kluis met sleutel. Het kan niet onbeveiligd rondzweven op het internet en dus komt er een cryptocurrency wallet aan te pas.

Bitcoin kopen, een wallet aanmaken en cryptocurrency verhandelen kan bijvoorbeeld bij SATOS. Je hebt hier geen account voor nodig, dus je hoeft niet onnodig gegevens te delen. Ook kan je hier de koersen en analyses bekijken, en dat is nou precies cruciale informatie voor elke cryptocurrency handelaar.

Wanneer moet je inkopen en verkopen?

Inkopen bij een lage koers en verkopen bij een hoge koers is makkelijker gezegd dan gedaan: je kan namelijk niet de toekomst voorspellen.

Wat je wél kan doen is de koers analyseren. Verdiep je in de ontwikkelingen die de Bitcoin (of andere cryptocurrency waarin je handelt) hebben doorgemaakt. Zowel op korte als lange termijn, want kennis is macht. De juiste inzichten en keuzes hierin gaan een hoop opleveren. Schommelingen werken namelijk op verschillende niveaus en komen in verschillende ordes van grootte. Daar kan jij je voordeel uit halen.

Je kan op basis van de ontwikkelingen zelf een handelstactiek bedenken, maar je kan je ook verdiepen in bestaande Bitcoin Trading Strategies. Lees je in en kies het plan van aanpak dat het beste bij jou en de risico’s die je bereid bent om te nemen past.

Cryptocurrency is nog relatief nieuw, en de ontwikkelingen blijven onvoorspelbaar. Doe dus ook aan risicobeperking. Koop liever niet meer in dan je kan veroorloven om kwijt te raken. Blijf opletten op de koers en houd die wallet de gaten.