Geld & Carrière

Op deze manier verdienen jouw favoriete influencers veel geld op TikTok

geld verdienen tiktok

Iedereen lijkt tegenwoordig succesvol te worden met TikTok. Van grappige sketches tot aan dansende dames, alles zien we voorbij komen. Maar je vraagt jezelf misschien vervolgens of deze mensen er ook goed aan verdienen, en op welke manier. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillende manieren waarop je geld kan verdienen op TikTok?

TikTok advertentie-inkomsten zijn bijzonder laag

TikTok biedt voor de mensen op het platform het TikTok Creator Fund aan. Op deze manier kunnen creators dus direct betaald krijgen van TikTok zelf voor het aantal views dat zij binnenhalen op hun video’s. TikTok betaald mensen via dit fonds zo’n 4 cent per 1000 views. Dit is schrikbarend laag als je dit vergelijkt met YouTube, waar mensen 100 keer zo veel verdienen aan hetzelfde aantal views. Met een miljoen views verdient iemand dus een schamele 40 euro.

Rijk word je dus niet als je buiten dit fonds geen andere inkomsten regelt. Gelukkig zijn er een aantal andere manieren waarop mensen toch een aardig zakcentje verdienen aan het uploaden van dansjes op hun TikTok account. Hieronder nemen we een kijkje naar de meest voorkomende manieren.

@gioToch beter als mn ogen dichterbij elkaar staan? 😂♬ Ooouuu – Young M.A

Promoten van andere producten in TikTok video’s

Mensen die filmpjes uploaden op TikTok kunnen producten of diensten promoten in hun video’s en daarvoor betaald krijgen van andere bedrijven. Vaak zie je dat TikTokkers bepaalde producten in hun video gebruiken en dan naar de webshop verwijzen waar andere mensen dit kunnen kopen, hier krijgen ze dan een vast bedrag voor. Soms hebben deze mensen ook hun eigen kortingscode. Ze krijgen dan een percentage van de verkopen wanneer mensen hun code gebruiken om het product te kopen.

Een andere manier waarop veel TikTokkers geld verdienen is via hun eigen webshop. Deze mensen hebben vaak een extreem grote fanbase die maar al te graag producten willen kopen die van de influencers zijn. Je ziet dat er veel kleding wordt verkocht maar bijvoorbeeld ook make-up of gezondheidsproducten zoals eiwitsupplementen. Op deze manieren kan je toch een aardig inkomen verdienen door een paar dansfilmpjes op TikTok te plaatsen!

@brettwestover YoungLA Clothing Review #haul #tryon #youngla ♬ Crazy – Patsy Cline