Geld & Carrière

Zoveel geld bespaart Max Verstappen door te wonen in Monaco

geld-besparen-max-verstappen-monaco

Max Verstappen is een van de succesvolste Formule 1-coureurs van dit moment, en heeft een vermogen waarvoor hij het gas flink in heeft getrapt. De getalenteerde coureur woont in Monaco, een dwergstaat aan de Middellandse Zee. Het lekkere weer is niet het enige klimaat dat erg gunstig is, ook het belastingklimaat is er zeer prettig voor vermogende particulieren. Max geniet flink wat belastingvoordelen door te wonen in Monaco, en bespaart zo flink wat geld.

Gunstig belastingklimaat in Monaco

Max Verstappen heeft zich in de afgelopen jaren letterlijk naar de top van de Formule 1 weten te racen, en heeft hier vele miljoenen mee verdiend. Monaco staat bekend om zijn ruimhartige belastingwetgeving. De dwergstaat kent geen vennootschapsbelasting, en ook geen successierechten. Daarnaast heeft Monaco een zeer lage inkomstenbelasting van slechts 0,5%. Dit maakt van Monaco een belastingparadijs, het is niet zonder reden dat er veel topsporters wonen.

De 0,5% inkomstenbelasting geldt alleen voor mensen die in Monaco wonen, dus met een vermogen van een slordige 55 miljoen euro is het logisch dat Verstappen is verhuisd. Daarnaast heeft Monaco een bruisend nachtleven, een heerlijk klimaat, en is er een hoge mate van privacy. Mensen in Monaco kijken er niet meer van op als ze een bekende coureur tegen het lijf lopen. Naast Verstappen wonen ook Charles Leclerc en Lando Norris in de dwergstaat.

Zoveel geld bespaart Max Verstappen

Als we het percentage van de Nederlandse inkomstenbelasting erbij pakken dan zou Max Verstappen (als hij in Nederland zou wonen) in de tweede belastingschijf worden gestopt (vanaf €73,031). Het percentage belasting wat hij dan zou moeten betalen is maar liefst 49,5 procent, dat is gigantisch in vergelijking met de 0,5% in Monaco. Met een vermogen van 55 miljoen op de bank zou dus bijna de helft naar de belastingdienst gaan. Max heeft zo dus meer vrijheid om te genieten van al zijn luxe bezittingen.

Met zo’n vermogen is het logisch dat de Formule 1 coureur voor Monaco kiest. Daarnaast is de dwergstaat een prima plek om te vertoeven, en is het bijna logisch dat je als topsporter kiest voor een land dat in alle opzichten aantrekkelijker is om in te wonen. Daarnaast is de ligging van het land perfect voor Max om vanuit te reizen, en komt er vrijwel geen criminaliteit voor. Kortom; Monaco is voor Max Verstappen een win-win situatie. Wellicht ook tijd voor vader Jos Verstappen om te verhuizen.