Gek op pittig eten Uit dit onderzoek blijkt dat je langer zal leven
Food & Drinks

Gek op pittig eten? Uit dit onderzoek blijkt dat je dan langer zult leven

Eten kan ons niet pittig genoeg zijn. Als we aan het koken zijn gooien we er uiteindelijk altijd nog flink wat sambal of peper doorheen. Herken je dit? Dan heb je geluk! Uit onderzoek van de universiteit van Vermont blijkt namelijk dat je dan langer zult leven. Gooi er dus nog maar een extra pepertje bij!

Pittig onderzoek

Hoe ze dit hebben onderzocht? De bollebozen op deze universiteit hebben een enquete gehouden. Hierbij werden vragen gesteld aan mensen die gek zijn op rode hete chili en mensen die deze liever overslaan. Deze mensen werden meer dan 20 jaar gevolgd. Als je de sterftecijfers naast elkaar legt stierven de pittige types minder vaak aan hartaanvallen of beroertes.

De conclusie van dit onderzoek is dus dat er wordt aangeraden om wat pittiger te eten. Naast het feit dat deze mensen minder hartaanvallen en beroertes krijgen hebben ze ook een lager cholesterol en bloeddruk. Dit komt dus allemaal door het stofje in de hete pepers, best wel bijzonder. Spice up your life dus!

Krijg jij niet genoeg van pittig? Check hieronder de Kookboys video van Day1. In deze aflevering proberen ze, op een geniale manier, de heetste peper van Nederland te eten.