Health

Onderzoek: van intensief gamen val je af

gamen afvallen sporten

De gemiddelde gamer niet zo fit en gezond? Onzin! Je zou misschien denken dat gamen niet per se topsport is, maar het tegendeel is bewezen. Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat je welvoegelijk kunt afvallen door te gamen.

Baanbrekend onderzoek: van gamen val je af

Er is altijd een stereotype van een gamer. Lui, ongezond, eet alleen maar chips en is wat vorser. Maar niets is minder waar. Door al die spanning van het gamen, denk aan een verlenging in de finale tijdens een potje Fifa, val je namelijk af. Zeg dat sportschoolanbonnement maar op, gamen is de toekomst!

Gamen is dus een stuk intensiever dan je in eerste instantie zou denken. Dit onderzoek is gedaan door de eSports-organisatie Stakester. Geheel onafhankelijk klinkt dat niet helemaal, maar dat terzijde.

Volgens deze organisatie verliezen mannen tot 420 calorieën tijdens twee uur intensief gamen. Dit gaat dus wel echt om e-sporten, dus fanatiek FIFA of COD. Van een lui potje Sims moet je dit niet verwachten.

gamen afvallen

Calorieën verbranden met gamen

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 50 mannelijke gamers. Zij speelden twee uur lang Warzone en FIFA. Het gemiddelde kwam uit op 210 verbande calorieën per uur. Magische resultaten als je het ons vraagt! “Het is geen verrassing dat je van gamen calorieën verbrandt, maar we zijn verrast om te zien hoeveel calorieën er worden verbrand tijdens een sessie van twee uur, het is zeker beter dan 1000 sit-ups te doen,” zegt de CEO en oprichter van Stakester.

Als jouw vrienden, moeder of vriendin voortaan zeuren dat je te lang aan het gamen bent, laat ze dan dit artikel lezen. Vertrouw op de wetenschap en maak dat potje FIFA maar gerust af. Het zal je goed doen. Toch op een iets andere manier afvallen? Check onze simpele voedingstips hier!