gael-monfils-decathlon
Health

Gaël Monfils is de nieuwe grote naam van Decathlon/Artengo

Het jaar start met een nieuwe veelbelovende samenwerking, want Team Artengo heeft er een nieuw lid bij. Gaël Monfils, de Franse nummer 1 en nummer 21 op de ATP World Tour-ranking, heeft Artengo voor de komende vijf jaar gekozen als zijn nieuwe partner. Met deze nieuwe samenwerking speelt Artengo op het hoogste niveau en smeedt het langdurige vertrouwensrelaties met degenen die het merk en het tennis over de hele wereld promoten.

Opvallende samenwerking voor Gaël Monfils

Net als Decathlon hecht Artengo aan sterke waarden en houdt het nooit op deze te promoten, zowel in het ontwerp van zijn producten als in de acties die op en buiten de tennisbaan worden ontwikkeld. Het Artengo-team streeft er al enkele jaren naar om een van de leidende spelers in tennis te worden.

De wens om zich te laten gelden in de wereld van de elitecompetitie moest dus gestalte krijgen door een nieuwe opvallende keuze. Het was belangrijk voor het merk om geassocieerd te worden met een authentieke en gewaardeerde persoonlijkheid met een gedurfd temperament en een oneindige passie voor sport, zelfs buiten de tennisbaan.

Gaël Monfils vond dan ook op een natuurlijke manier zijn plek in dit partnerschap. Hij is een onmiskenbare Franse showman die zowel onvoorspelbaar als vertederend is en onwaarschijnlijk hard werkt. Deze tennisser van wereldformaat laat zijn publiek nooit onverschillig en was een voor de hand liggende keuze.

Gael-monfils

Dezelfde kernwaarden

Vertrouwen, nabijheid en openheid: dat zijn de kernwoorden van deze nieuwe samenwerking tussen het merk en de speler. Gaël Monfils en Artengo – dat zijn twee werelden die elkaar ontmoeten met eenzelfde verlangen: nuttig zijn voor mannen en vrouwen met een passie voor tennis.

“Voor mij is het meer dan een partnerschap, ik wil het echt 100% beleven, dat is het belangrijkste.”- Gaël Monfils. “Wat zeker is, is dat het een partnerschap is dat niet alleen gebaseerd is op sponsoring, we willen veel verder gaan en dan vooral op het stuk van co-creatie. Met Gaël willen we 100% samenwerking met het team en in het bijzonder rond de toekomstige look van onze producten.”- Cyril Perrin, brandmanager van Artengo.

gael-monfils-decathlon

Speciaal racket

Tijdens de eerste gesprekken tussen Gaël Monfils en het Artengo-team was het het racket TR960 CONTROL TOUR 18×20 dat de Franse tennisser meteen overtuigde. Dit product was oorspronkelijk ontwikkeld voor expert-tennissers die op zoek zijn naar controle en precisie. De TR960 Control Tour 18×20 biedt een uitstekend compromis tussen wendbaarheid en kracht, met een dun profiel en een flexibel frame voor een goede balcontrole.

Om de samenwerking kracht bij te zetten, hebben Gaël Monfils en het Artengo-team gewerkt aan een nieuw ontwerp voor dit racket. Het grote publiek zal het kunnen ontdekken tijdens de volgende wedstrijden van Gaël Monfils op onder andere Roland Garros. Vanaf mei 2022 zal het vernieuwde racket verkrijgbaar zijn bij Decathlon.