Furioza
Film & Serie

Furioza: Netflix pakt keihard uit met bloederige hooliganfilm

De meedogenloze wereld van Poolse voetbalhooligans is een uitstekende inspiratiebron voor een keiharde knokfilm, zo moet de regisseur van deze film hebben gedacht. Netflix heeft een absolute hit te pakken met Furioza. Wij namen deze veelbesproken film even op de knokkels.

Furioza is gewelddadig en ontroerend

Het verhaal draait om twee broers en een politieagente. Wanneer Dawid uit de harde kern van Furioza wordt gezet besluit hij het harde wereldje achter zich te laten en arts te worden. Dat loopt goed, totdat zijn ex-vriendin Dzika met een gat in haar hoofd het ziekenhuis binnenloopt.
Zij behoorde vroeger ook tot de harde kern van Furioza, maar is politieagente geworden, die een einde wilt maken aan het geweld.

Ze wilt de georganiseerde misdaad die de groep faciliteert ontmantelen. Maar daar heeft ze een infiltrant voor nodig. Zij geeft Dawid een keus; infiltreren in de groep, of zijn broer gaat jaren achter tralies. Dawid besluit om te infiltreren, maar wordt genadeloos meegezogen in een spiraal van macht en geweld. Het resultaat is een snoeiharde film, met bloederige vechtscènes die je niet snel zal vergeten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door myfilm.gr (@myfilm.gr)

Furioza op Netflix

Het verhaal is niet compleet uit de lucht gegrepen. Polen kent een hooligan-probleem. De harde kern van verschillende clubs spreken regelmatig met elkaar af om te vechten in bossen. Er is ook een levendige handel in wapens en drugs, waar de Poolse politie de handen vol aan heeft. Regisseur Cyprian Olencki heeft zijn inspiratie gehaald uit deze wereld, dus het verhaal is fictief, maar het komt heel dicht bij de werkelijkheid.

Netflix heeft een hit te pakken met deze film, want hij wordt goed ontvangen op de streamingdienst. Op IMDb krijgt de film een 6,3. Furioza is absoluut de moeite waard om te kijken. Als je kunt genieten van een goede knokpartij, maar eens een keer wat anders wilt zien dan een gevecht met Rico Verhoeven, dan is dit een aanrader. Om je alvast op te warmen hebben we hieronder de trailer van de film klaargezet. Furioza is nu te zien op Netflix.