woonboerderij funda1
Living

Funda ontdekking: Gerenoveerde woonboerderij is een lust voor het oog

Funda’en blijft het mooiste werkwoord. Als je in het Manly woordenboek kijkt staat er bij dit werkwoord: urenlang rondstruinen op Funda op zoek naar de mooiste huizen. In deze zoektocht komen we geregeld de meest bijzondere stulpjes tegen. Wat dacht je van deze iconische woonboerderij die volledig gerenoveerd is.

De mooiste woonboerderij van Funda

Deze woonboerderij mixt het oude met het nieuwe. Dit authentieke maar toch verrassende huis, inclusief gastenverblijf, op een perceel van 2573 m2 kun je het beste omschrijven als sfeervol. De eeuwenoude boerderij heeft een uitzonderlijk design. De boerderij ligt op het Erve Eshuis in Wierden, wat al meer dan vijf eeuwen oud is. Het huis zelf is rond 1800 gebouwd.

In 2007 hebben de huidige bewoners kunnen voorkomen dat de boerderij gesloopt zou worden. De gehele boerderij is gerenoveerd en alleen de buitenwanden zijn blijven staan. De nieuwe inrichting is luxe en ultiem comfortabel. Het is duidelijk dat het nieuwe design een unieke visie heeft en dit een van de dikste woonboerderijen van Nederland is.

funda_woonboerderij

De woonboerderij telt in totaal 360 m2 woonoppervlak en negen kamers die zijn verdeeld over twee functioneel ingedeelde woonlagen. Tijdens de bouw is er gekozen voor enkel en alleen hoogwaardige en smaakvolle materialen. Daarnaast heeft het huis een royale en stijlvolle tuin. Denk aan meerdere terrassen, een groot gazon en borders met vaste planten. De hoge hagen geven ultieme privacy.

Uniek design

Bij binnenkomst sta je meteen versteld van het design. De woonkeuken is geïnspireerd op ontwerp van Piet Boon en heeft alles wat een keuken prins/prinses nodig heeft. Tijdens het koken kun je lekker met het gezin in gesprek blijven terwijl zij voor de prachtige open haard zitten.

Vanuit de woonkeuken is er toegang tot een hal waar zich een deur naar een koele kelder bevindt. Aan de achterzijde van de boerderij vind je een prachtige woonkamer met maatwerk boekenkasten en een mooie gashaard. Thuis werken? Van de woonkamer loop je zo de prachtige werkkamer in met uitzicht op de tuin. Je hoeft dit huis werkelijk nooit te verlaten.

Vanuit de achterste woonkamer loop je de grote slaapkamer in met een grote inbouwkast en een prachtige luxe badkamer. Alles in dit huis is tot in de puntjes over nagedacht. Denk aan prachtige houten vloeren in combinatie met de prachtige originele gebinten, een plafondhoogte van maar liefst 3 meter 80 en de open haarden.

Op de erste verdieping vind je ook nog eens 4 slaapkamers en een badkamer. De badkamer is zeer luxe en voorzien van een vrijstaand ligbad en inloopdouche. Bekijk de prachtige foto’s van deze unieke woonboerderij hieronder. Bod doen? Deze droomboerderij staat voor € 1.495.000 k.k. op Funda.

woonboerderij1

woonboerderij_funda

woonboerderij1

woonboerderij3

woonboerderij4

woonboerderij4

woonboerderij4

woonboerderij_badkamer

woonboerderij

woonboerderij