funda-woning-onder-2-ton
Foto's: Funda
Funda

Deze Funda woningen hebben een vraagprijs van 2 ton of minder

De huizenprijzen dalen, maar voor veel woningzoekers is een woning kopen nog altijd te duur. Zoek je een woning met een vraagprijs van onder de twee ton, dan merk je dat dit nog vrij lastig is. We onderzochten het aanbod op huizensite Funda en vonden vier pareltjes, die nog geen 200.000 euro kosten.

Authentieke vrijstaande woning op ruim kavel in Drenthe

We schreven al eerder over woningen op Funda onder de 4 ton, een bedrag dat voor lang niet iedereen is weggelegd. Een vrijstaand huis op een forse lap grond voor 175.000 euro k.k. is voor veel meer mensen betaalbaar.  De reden voor de bijzonder lage prijs voor de woning aan de Hollandialaan 1 in Nieuw-Buinen is de slechte staat van de woning.

Aan de buitenkant ziet het er nog wel aardig uit, maar de binnenkant schreeuwt om renovatie. Funda noemt de woning eerlijk ‘vervallen’. Ben je zelf handig en zie je een vervallen huis opknappen wel zitten, dan heb je voor een bijzonder lage prijs een authentieke woning van 109 jaar oud op een kavel maar liefst 1.378 m².

Funda woning onder 2 ton

Vrijstaande woning met flinke lap grond in de provincie Groningen

Nog een vrijstaande woning op een ruim kavel, maar dan zonder renovatiewerk staat aan de Klinkerweg 142 in Finsterwolde, een plaatsje in het oosten van Groningen. De ruime, vrijstaande woning staat op een riant perceel van 1.195m². De woning beschikt over drie slaapkamers en twee badkamers.

Aan de buitenkant valt hier en daar wel wat op te knappen, maar van binnen ziet het er goed uit, want de woning is tussen 2005 en 2022 stukje bij beetje vernieuwd. Achter de woning ligt een grote tuin die bestaat uit een terras, gazon, overkapping en een stenen berging. Voor 200.000 euro k.k. kan de woning van jou zijn.

Funda woning onder 2 ton

Vrijstaande woning in het groen

Hou je van wonen in een  prettige, rustige en groene omgeving, dan is de vrijstaande woning aan de Ommelanderwijk 225 in Veendam vast wat voor jou. Naast de fraaie omgeving ziet ook de woning zelf er aan de binnen- en buitenkant bijzonder netjes uit. Enige minpuntje is dat de woning energielabel G heeft. In de tuin staat een unieke feature: een imposante appelboom van het zeldzame ras Zedeling (Bramley’s Seedling) ook wel kopappel genoemd. De vraagprijs voor al dit moois is € 175.000 k.k.

Funda woning onder 2 ton

Centraal gelegen twee-onder-een-kap woning

Centraal gelegen aan de Stationsweg 39 in Hoogezand staat deze karakteristieke twee-onder-een-kapwoning. De woning beschikt over een zeer ruim souterrain met meerdere kamers. De woonkamer en keuken bevinden zich op de eerste verdieping, beide bieden toegang tot het dakterras.

De woning vraagt wel enige modernisering en aanpak van achterstallig onderhoud, zoals je op de foto al wel kunt zien. Dat biedt echter ook voordelen: de prijs van de woning is met € 175.000 k.k. bijzonder laag en je kunt de woning helemaal naar je eigen wensen afwerken. De locatie van de woning is uitstekend: vlakbij station Hoogezand-Sappemeer, aan het Oosterpark en met Sportpark de Kalkwijck, winkelcentrum De Hooge Meeren en veel andere voorzieningen op loopafstand.

Funda woning onder 2 ton