Funda

Deze prachtige Funda-woningen zijn zelfs voor alleenstaanden betaalbaar

funda-woningen-alleenstaanden-betaalbaar
(Foto: Funda)

De huizenprijzen blijven maar stijgen, ook zien we de hypotheekrente voorlopig nog niet zakken. Het wordt steeds moeilijker om met een modaal inkomen een woning te kopen, vooral als je alleenstaand bent en maar een inkomen hebt. Maar met enig speurwerk zijn er in Nederland nog betaalbare pareltjes te vinden.

We gingen voor je op onderzoek uit. Dit zijn 4 verrassende huizen op Funda die je als alleenstaande modale verdiener kunt kopen. We verklappen vast dat ze niet in de Randstad staan.

Wat verstaan we onder een modaal salaris?

Laten we eerst vaststellen wat nu precies het modale salaris is. Dat is namelijk iets anders dan het gemiddelde salaris, je kunt het in ons eerder verschenen artikel over het gemiddelde salaris in Nederland nog eens rustig nalezen.

Het modale bruto jaarsalaris is in Nederland momenteel het mooie ronde bedrag van 40.000 euro. De meeste hypotheekverstrekkers lenen je maximaal 4,5 keer je inkomen, dus met 40.000 euro krijg je dan maximaal een hypotheek van 180.000 euro. Let op, dit is een eenvoudig voorbeeld, los van zaken die de hoogte van je hypotheek kunnen beïnvloeden zoals studieschuld of inbreng van je spaargeld.

funda-woningen-alleenstaanden-betaalbaar

Half vrijstaande woning Uithuizermeeden

Uithuizermeeden ligt in het noorden van de provincie Groningen. Daar staat aan de Hoofdstraat 48 een half vrijstaande woning te koop voor maar € 117.500 k.k. De woning is niet supergroot (71 vierkante meter) maar staat wel op een vrij ruim perceel van 165 vierkante meter.

Voor zo’n bedrag verwacht je misschien een kluswoning, waar je een ton extra moet investeren voor renovatie, maar dat is hier beslist niet het geval. De gevel kan wel een onderhoudsbeurt gebruiken, maar van binnen ziet het er netjes uit en al met al is deze woning zeer geschikt als starterswoning, voor een single, stel of klein gezin.

funda-woningen-alleenstaanden-betaalbaar
(Foto: Funda)

Kluswoning Musselkanaal Noord

Ben je zelf handig en zie je de uitdaging om een woning op te knappen en helemaal naar je eigen zin te maken wel zitten? Dan is deze karakteristieke woning aan de Sluiskade 105 in Musselkanaal Noord een mooie optie. Musselkanaal Noord hoort tot de gemeente Stadskanaal en ligt in de provincie Groningen nabij de grens met de provincie Drenthe.

Deze woning kost € 135.000 k.k. en daarvoor krijg je 151 vierkante meter woonoppervlak op een perceel van 660 vierkante meter. De woning moet volledig gerenoveerd worden, dus ben je handig dan is dit een mooie kans om relatief goedkoop in een karakteristiek huis aan het water te wonen.

funda-woningen-alleenstaanden-betaalbaar
(Foto: Funda)

Karakteristiek Funda-huisje in Hindeloopen

Goedkoop wonen in het centrum van een pittoresk dorpje: dat kan in het Friese Hindeloopen waar je voor € 140.000 k.k. een mooi karakteristiek huisje koopt aan het Paardepad 6. Het is wel wat klein (48 vierkante meter) maar wel praktisch en netjes.

Hindeloopen heeft natuurlijk een bekende naam, doordat het een Elfstedentocht stadje is. Maar het heeft ook een rijke geschiedenis, het kreeg al in het jaar 1225 stadsrechten. Ook is Hindeloopen populair bij watersporters: het ligt direct aan het IJsselmeer.

funda-woningen-alleenstaanden-betaalbaar
(Foto: Funda)

Half vrijstaand huis Geleen

Ook in het zuiden van het land zijn nog tal van betaalbare huizen te vinden. Zoals in Geleen, Limburg waar aan de Leliënsingel 16 een half vrijstaande woning te koop staat voor € 159.000 k.k. Het gaat hier niet om een échte kluswoning, maar met name de keuken en de badkamer vragen wel om een upgrade.

Voordelen van deze woning zijn dat je naast de woonruimte veel bergruimte hebt, in de vorm van een kelder en een vrijstaande garage. Ook heeft de woning veel lichtinval en woon je er gunstig ten opzichte van het wegverkeer en nabije voorzieningen.

funda-woningen-alleenstaanden-betaalbaar
(Foto: Funda)