Living

Dit is de enige Funda-woning onder 1 ton te koop in de Randstad

funda woning 1 ton randstad utrecht 1
(Foto: Unsplash)

De huizenprijzen rijzen de pan uit en het krijgen van een hypotheek is lastiger dan ooit. En als je dan ook nog graag in de Randstad wilt wonen lijkt het helemaal een onmogelijke opgave. Wij gingen op onderzoek uit en vonden de enige woning op Funda in de Randstad die voor onder een ton te koop staat. De woning – of beter gezegd studio – staat in Utrecht en het is precies wat je ervan verwacht.

Funda woning onder de ton

Voor starters op de woningmarkt is het haast onmogelijk om een betaalbare woning te vinden. Zeker als je bent opgegroeid in de randstad of in de stad werkt, dan wil je vanzelfsprekend ook graag in de regio blijven wonen. De huizenprijzen in de grote steden zijn torenhoog en ook in de Randstedelijke gebieden lijken betaalbare woningen onvindbaar. We lieten je onlangs dit privé-eiland in de Randstad voor een slordige 5 miljoen euro zien. Echter, er is één ‘woning’ in Utrecht die voor vrijwel iedereen betaalbaar is.

De woning betreft een kleine studio aan de Van der Marckstraat 6A in Utrecht. De vraagprijs is € 99.500 k.k. en voor dat geld krijg je precies wat je er van mag verwachten. De studio heeft een oppervlakte van slechts 15 m2, waardoor de vraagprijs per vierkante meter op maar liefst € 6.633,- uit komt. Dat zijn dus ontzettend dure meters. Heeft de woning dan ook voordelen? Nou, om eerlijk te zijn: ‘Nee’.

funda-woning-onder-1-ton-randstad

Studio in Utrecht: veel voor weinig

Er valt dus weinig positiefs over deze woning te zeggen, behalve dat-ie dus minder dan een ton kost. Je bed staat letterlijk tegen het keukenblok en neemt meteen zo’n 25% van je woonoppervlak in beslag. De studio beschikt over maar liefst twee deuren. Via de ene deur kom je de woning binnen, de andere deur leidt direct naar de badkamer. Het pand is in 1931 gebouwd en de 17 individuele studio’s zijn verenigd in een woonvereniging. Naast je hypotheek zal je maandelijks nog eens € 265,- aan de VvE moeten betalen.

De verkoper, een vastgoedpartij genaamd Domvast II B.V. omschrijft de woning als volgt: “Het betreft hier een volledig zelfstandige studio van ca. 15m² met een eigen badkamer, keuken en toilet. De studio is gelegen op de eerste verdieping en ligt aan de voorzijde van het complex. De studio beschikt over grote raampartijen, waardoor er veel natuurlijke lichtinval aanwezig is”. Meer valt er over deze studio ook niet te zeggen.

funda-woning-onder-1-ton-randstad

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar mocht je interesse in de studio hebben dan kan je voor meer informatie terecht op de website van Funda. En aangezien een beeld meer zegt dan duizend woorden hebben we hieronder nog wat foto’s voor je.

funda-woning-onder-1-ton-randstad

funda-woning-onder-1-ton-randstad

funda-woning-onder-1-ton-randstad

funda-woning-onder-1-ton-randstad

Toch nog een tonnetje te besteden, maar wil je liever iets meer waar voor je geld krijgen? Misschien is dit Funda appartement in Spanje anders iets voor jou. En anders koop je voor ‘slechts’ € 40.000 dit onbewoonde eiland op de Loosdrechtse Plassen. Er zijn altijd opties.