Funda

Funda goudmijn: Bij dit pand lopen vrouwen de vloer plat

Funda-winkelpand-Groningen
(Foto: Funda Business)

Een investering in een pand dat moeiteloos elke dag honderden vrouwen over de vloer krijgt? In Groningen kan het. Op een absolute A1-locatie in de stad Groningen staat een winkelpand op Funda te koop dat momenteel wordt gehuurd door Hunkemöller, de bekende lingeriezaak. Als dat geen aantrekkelijke deal is, weten wij het ook niet meer. Laten we deze beleggingskans eens onder de loep nemen.

Herestraat: A1 locatie Groningen

Het pand, gelegen aan de Herestraat 61, bevindt zich in het bruisende stadscentrum van Groningen. Hier gebeurt het allemaal. ZARA, HEMA, Schaap en Citroen, en uiteraard ontbreekt McDonalds niet: De Herestraat mogen we wel de Kalverstraat van Groningen noemen. Het is de place-to-be voor grote nationale en internationale merken. En daar is lingerieketen Hunkemöller er zeker een van.

De Herestraat is een begrip in Groningen en weide omgeving. De historie gaat terug tot de tweede eeuw. Heb je hier een winkel, dan is de kans op succes groot, door de enorme stroom aan winkelend publiek. En dat bewijst Hunkemöller, dat in dit pand al tientallen jaren succesvol een filiaal runt. Bij het filiaal van de Nederlands keten aan de Herestraat kunnen honderden dames per dag terecht voor de nieuwste trends op het gebied van lingerie, nachtmode, badmode, accessoires en tegenwoordig ook sportkleding.

unda-winkelpand-Groningen

Feiten en cijfers over het winkelpand volgens Funda

Het winkelpand heeft een totale oppervlakte van maar liefst 304 m². Op de begane grond bevinden zich ongeveer 240 m² aan winkelruimte, inclusief paskamers en een magazijn. Op de eerste verdieping is er 46 m² magazijnruimte en op de tweede verdieping nog eens 18 m² magazijnruimte. Het pand heeft een moderne uitstraling. Het is ook niet zo gek oud: het bouwjaar is 1963. Het pand staat op een perceel van 331 vierkante meter.

Koop je dit pand, dan kun je er niet zelf in gaan wonen of werken, het is echt een beleggingspand. Overigens is de Herestraat niet alleen een geweldige locatie voor shoppers, maar ook voor investeerders. Met een bushalte op minder dan 500 meter afstand, het NS Intercitystation op 500 tot 1000 meter en snelweg toegang op 1500 tot 2000 meter, is de bereikbaarheid uitstekend. En het feit dat het pand in welstandsklasse A1 valt, spreekt voor zich.

Funda-winkelpand-Groningen

Een solide huuropbrengst

Hunkemöller, de huidige huurder van het pand, is hier al tientallen jaren gevestigd. De jaarlijkse huuropbrengst bedraagt nu zo’n € 174.944,88 (btw is hier niet van toepassing). Dat is dus een stabiele inkomstenbron waar je op kunt rekenen, zeker ook omdat huurprijzen vrijwel elk jaar stijgen. Daar komt nog bij dat huurder zelf verantwoordelijk is voor alle voorzieningen in het pand, dus daar hoef je niks aan te doen als eigenaar van het pand.

Goed gevulde portemonnee is wel nodig

Is dit jouw kans om te investeren in een toplocatie en dagelijks honderden vrouwen over de vloer te krijgen? Het pand is natuurlijk niet te koop voor een vriendenprijsje. Het is zelfs zo dat de vraagprijs lang niet voor iedereen is weggelegd. Dat verwacht je natuurlijk ook niet voor een groot pand op een A1-locatie.

De vraagprijs bedraagt het mooie ronde bedrag van € 3.000.000 kosten koper. Het is wel een investering die zichzelf terugverdient, door de vaste huuropbrengst. Wil je meer weten of contact opnemen met de makelaar? Dat kan via de officiële Funda Business pagina van dit pand.