Funda

Monumentale vrijstaande villa in stadspark Haarlem op Funda

Funda vrijstaande villa Haarlem
Foto: Funda

Wil je een écht unieke woning, dan is dit je kans. Op Funda vonden we deze historische vrijstaande villa, die zich in het Frederikspark in Haarlem bevindt. Het is niet zomaar een villa, maar een karakteristiek, monumentaal pand, midden in het oudste stadspark van Nederland. Wat ons betreft de ideale woning, alleen de prijs is niet voor iedereen weggelegd.

Villa van zeldzaam hoog niveau

Een makelaar noemt een woning al snel uniek, maar dit keer klopt het gewoon. De bijzonder fraaie en authentieke villa stamt uit 1846 en ligt in het Frederikspark in Haarlem. Dit park werd tussen 1836 en 1847 aangelegd, naar ontwerp van de beroemde architect Jan David Zocher jr.

De villa is 1 van de in totaal 7 villa’s die tussen 1864 en 1880 in het park werden gebouwd. Het gehele, prachtige park is een beschermd stadsgezicht en geheel verkeersvrij: de toegang tot de villa uiteraard uitgezonderd.

Het beste van twee werelden

De villa is in 1995 onder architectuur geheel gerestaureerd en verbouwd. Het pand biedt het beste van twee werelden: het is van alle moderne gemakken voorzien, maar authentieke onderdelen, zoals de hoge plafonds, brede gangen, het trappenhuis en de paneeldeuren zijn bewaard gebleven.

Vrijstaande villa Haarlem

De indeling van dit monumentale pand

Als je binnenkomt in de entree met monumentale trap en gebrandschilderd dakraam ben je gelijk verkocht. Dan heb je de ruime woonkamer met open haard en openslaande deuren nog niet gezien. Die deuren bieden toegang tot een serre. Die heeft ook openslaande deuren, naar de tuin en het terras.

De woonkeuken, bomvol inbouwapparatuur biedt toegang tot een kelder en een bijkeuken. Op de eerste verdieping tref je een zeer ruime master bedroom met – alweer – openslaande deuren, dit keer naar het balkon. De master bedroom heeft een eigen badkamer. Er is op de eerste verdieping nog een tweede badkamer en drie slaapkamers.

Vrijstaande villa Haarlem

Wat mag deze villa kosten?

Je raadt al dat deze unieke vrijstaande stadvilla niet voor een paar ton te koop is. De vraagprijs is 3.325.000 euro, kosten koper. Daarvoor heb je 395 vierkante meter woonoppervlak en 754 vierkante meter perceeloppervlak. En dat in een groene, rustige en historische omgeving. De foto’s onder dit artikel zijn dan ook meer dan de moeite waard. Wil je meer informatie en nog meer foto’s check dan de woning op de Funda website.

Meer wooninspiratie? Ook deze woonboerderij met extreem grote tuin in Spijk en dit miloenenapparatement met uitzicht over Amsterdam staan nog te koop.

Vrijstaande villa Haarlem Vrijstaande villa Haarlem Vrijstaande villa Haarlem Vrijstaande villa Haarlem Vrijstaande villa Haarlem Vrijstaande villa Haarlem Vrijstaande villa Haarlem Vrijstaande villa Haarlem