Funda

Deze heilige kerk op Funda is een uniek juweeltje om in te wonen

funda-voormalige-kerk-woning
(Foto's: Funda.nl) De voormalige Servatius kerk in Rutten is nu te koop op Funda

Altijd al gedroomd van een écht bijzondere woning? En dan ook nog graag eentje met de mogelijkheid om wonen en werken te combineren? Dan is de voormalige kerk H. Servatius in het centrum van Rutten een fantastische optie. De gemeente staat positief tegenover het geven van een woonfunctie aan dit prachtige gebouw, dat in goede staat van onderhoud verkeert.

Architectonisch juweeltje in Rutten

De Rooms Katholieke Kerk in Rutten in de Noordoostpolder is een rechthoekig gebouw met een opvallend en karakteristiek zadeldak. De rond gebogen ramen met brede, witte kozijnen geven de kerk een prachtige uitstraling. De vrijstaande toren met zijn vierkante voet en twee muurtjes bovenop, waar de klok tussen hangt, vormt een meer dan markant element.

De kerk biedt een functionele indeling voor diverse doeleinden. Via zowel de hoofdentree als de zij ingang betreed je de voormalige kerkzaal. Een keuken met zitgelegenheid vind je direct naast de hoofdingang. Achter in de kerk bevinden zich het altaar en de sacristie. Vanuit de kerkzaal is er een toegang naar een vergaderruimte met keuken, toilet en een kelder waar het verwarmingssysteem is geïnstalleerd.

voormalige kerk woning

Bijzondere details en renovaties

Achter de kerk ligt een fraai aangelegde tuin, waar je heerlijk kunt ontspannen. Het interieur van de kerk is prachtig gedecoreerd met oog voor detail. Bovendien is het dak in 2009 gerenoveerd en voorzien van geïsoleerde panelen en nieuwe pannen. De dakgoten zijn vervangen en de bovenkant van de toren is voorzien van EPDM dakbedekking.

Het gebrandschilderde raam, dat in 1962 werd geplaatst na een succesvolle inzamelingsactie onder de parochianen, is een waar kunstwerk. Het orgel is eveneens een bijzonder element en een blikvanger van de kerk.

Belangrijke informatie op een rij

  • Vraagprijs: € 349.000,- k.k.
  • Perceel: 2095 m²
  • Oppervlakte: 475 m².
  • Energielabel: onbekend, maar niet verplicht.
  • Kerkbanken zijn niet meer aanwezig.

voormalige kerk woning

Goed om te weten over de kerk

Wil je het gebrandschilderde raam verwijderen? Dan dien je het gratis aan te bieden aan de Emmaüs parochie. De klokken blijven eigendom van de Emmaüs parochie, een passende bestemming wordt op dit moment gezocht. Ook het doopvont blijft eigendom van de Emmaüs parochie. De pastorie behoort niet tot het eigendom van de kerk.

Op zoek naar een bijzondere woning?

Kortom, als je altijd al op zoek bent naar een unieke, veelzijdige woning, dan is de voormalige kerk H. Servatius in Rutten zeker het overwegen waard. Met zijn prachtige architectuur, functionele indeling en historische charme biedt deze woning talloze mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met de makelaar via de officiële pagina op Funda van deze woning.

voormalige kerk woning
voormalige kerk woning
voormalige kerk woning
voormalige kerk woning
voormalige kerk woning
voormalige kerk woning