Funda

Voormalig sanatorium op Funda is omgetoverd tot prachtig herenhuis

funda voormalig sanatorium herenhuis
Foto's: Funda

Wij hebben weer een echte parel gevonden op huizenwebsite Funda. Als je voor je huis staat zul je denken dat je in een echt kasteel woont. Dit prachtige herenhuis in Ermelo kan echter van jou zijn. Benieuwd naar de geschiedenis van deze woning? We nemen in dit artikel een kijkje naar wat dit herenhuis allemaal te bieden heeft!

Royaal verblijf op landgoed Ermelo

Het landgoed Sonnevanck in Ermelo is een uniek herenhuis dat zijn historische sfeer heeft behouden. Dit prachtige pand is is een voormalig sanatorium. In een sanatorium herstelde patiënten voor een korte periode van een aandoening. Nu dit echter niet meer dit doeleinde had, werd besloten dit prachtige gebouw om te toveren tot vijf wooneenheden.

Bij binnenkomst van het huis zal je net zo versteld staan als het moment dat je voor de woning staat. Je bij deze royale binnenkomst meteen begroet met een hoog plafond. Op de begane grond bevindt zich een ruime woonkamer met openslaande deuren naar de woonkeuken. Vanuit de prachtige entreehal op deze verdieping heb je ook toegang tot de eerste verdieping en de inpandige garage.

herenhuis ermelo

Genieten van je eigen privétuin

Via de houten trap kom je op de eerste etage, waar zich drie kamers bevinden. Een van deze kamers is de master bedroom met een waanzinnig uitzicht op de tuin. Daarnaast bevinden zich op deze etage twee badkamers en opbergruimte. Eén van de badkamers is uitgerust met een ligbad en een inloopdouche, wat een erg luxe gevoel geeft. In de andere twee kamers kan je wellicht een werkruimte maken en nog een extra slaapkamer.

Naast de royale woonruimte, beschikt het huis over een ondergrondse parkeerkelder met plaats voor minstens 2 auto’s, evenals een opslagruimte. Verder heb je ook nog je eigen privétuin! Deze tuin is aangesloten op een sfeervolle parktuin van maar liefst 6600 vierkante meter. Helaas moet je dit stukje grond wel delen met andere mensen. Desondanks kan je hier genieten van leuke wandelpaden.

voormalig sanatorium herenhuis

De prachtige omgeving van Ermelo

Wanneer je van natuur, wandel- en mountainbike routes houdt, dan is dit herenhuis het perfecte verblijf voor jou. De Randmeren zijn slechts enkele minuten verwijderd, hier kan je op een zomerse dag heerlijk varen.

De prachtige omgeving vol met natuur, in combinatie met het prachtige pand, maakt landgoed Sonnevanck tot een unieke plek om te wonen. Het is een de perfecte combinatie van historie en moderne luxe. Als dit huis op Funda jouw droomwoning is, heb je zo’n € 885.000 nodig om de eigenaar te worden.

vooraanzicht voormalig sanatorium

voormalig sanatorium ermelo

badkamer voormalig sanatorium

werkruimte herenhuis funda

inpandige garage voormalig sanatorium

master bedroom funda ermelo

open woonkeuken ermelo