funda villa in de drentse bossen
Foto's: Funda
Funda

Check deze bijzondere villa met leien dak in de Drentse bossen

Veel mensen (inclusief wij) vinden niets leuker dan Funda afstruinen naar de meest bijzondere woningen. Of dit nou is om te kopen of niet – het is en blijft heerlijk om weg te dromen bij de mooiste huizen van het land. Dit keer is het de beurt aan een wel heel bijzondere locatie, namelijk deze prachtige villa in de Drentse bossen. 

Villa in de Drentse bossen

Onze monden vielen open bij het zien van de villa aan De Molenkamp in Emmen. Deze oogstrelende woning ligt aan de rand van de Mepperdennen, een van de oudste bossen van ons land. Vanuit elk oogpunt van het huis heb je zicht op dit stokoude bos, en heb je dus veel rust en privacy. Kijk eens naar die achtertuin!

Oké, vanuit het huis stap je dus zo de natuur in. Toch is er een winkelcentrum op steenworp afstand van het huis te vinden. Ook is er een trein- en busstation vlak om de hoek, en zijn alle andere voorzieningen die je nodig hebt in de buurt. Het huis is gebouwd aan de hand van de Haagse school, een stijl die je veel ziet bij huizen tussen 1918 en 1939.

villa in drentse bossen

villa in drentse bossen

Kenmerkende villa op Funda

De vrijstaande villa bezit een prachtig leien dak en heeft een in het oog springende schoorsteen, net als het originele glas-in-lood en gietijzeren ramen. Met zeven slaapkamers en twee badkamers mag je jezelf een echte koning noemen. Maar vergis je niet. Het huis is niet alleen geschikt voor mensen die graag in de tuin werken. Ook voor de keukenprinsen onder ons is het huis een sprookje te noemen. zij kunnen zich helemaal uitleven in de grote woonkeuken.

We kunnen ons voorstellen dat je inmiddels behoorlijk nieuwsgierig bent geraakt naar deze parel. Als je een poging wil wagen om het huis te kopen, zal je wel diep in de buidel moeten tasten. De villa – met een woonoppervlakte van maar liefst 282 vierkante meter en een perceel van 3229 vierkante meter staat sinds een aantal weken te koop op Funda voor een torenhoge prijs van €998.000. Ben je geïnteresseerd? Aarzel dan geen moment en sla je slag.

villa in de drentse bossen

villa in de drentse bossen

villa in de drentse bossen