Funda villa voormalige silo
Foto's: Funda
Funda

Funda parel: Uniek villa in voormalige wijnsilo aan de Entrepothaven

Woon jij het liefst in een bijzonder en authentiek huis en heb je graag veel ruimte? In Amsterdam, aan de Entrepothaven kun je nu wonen in een tot ruime villa getransformeerde wijnsilo. Het unieke bouwwerk is te bewonderen op huizensite Funda en biedt een schitterend weids uitzicht over het water en de haven.

Unieke woningen op een unieke plek

Op de plek waar nu de nieuwe villa’s staan stond vroeger de wijnterminal van de firma Roders. Het gaat hier om industrieel erfgoed, dat nu op een unieke manier bewaard is gebleven. De Entrepot haven bevindt zich op het Cruquius eiland in Amsterdam-Oost.

Het gaat om in totaal drie villa’s die zich op het dak van het oorspronkelijke gebouw bevinden. De voormalige silo’s zelf zijn 10 meter hoog, dus een uniek en weids uitzicht is gegarandeerd.

Volledig afgewerkt, je kunt er zo in

De drie villa’s zijn compleet nieuw, opgeleverd in 2022. Elke villa is volledig afgewerkt, dat wil zeggen inclusief keuken, parketvloer, wand- en plafondafwerking, sanitair en tegelwerk. De keuken beschikt over een kookeiland, een wijnklimaatkast, twee combi-ovens, een Quooker en een Bora inductie kookveld.

Funda villa voormalige silo

De indeling van de villa

Wat direct opvalt is de grote pui in de living. Deze is voorzien van een elektrisch bedienbaar schuifraam. Hier geniet je ook in de woonkamer van het vrije en verre uitzicht over de Entrepothaven.

De vide tussen de leefkeuken en living geeft een fraaie connectie tussen de beide vertrekken. De keuken ligt direct aan het dakterras. Op de tweede verdieping vind je twee slaapkamers, een badkamer en een berging voor bijvoorbeeld een wasmachine.

Wat mag zo’n authentieke villa kosten?

Het totale woonoppervlak van de villa is zo’n 152 vierkante meter. Er hoort ook een berging bij de woning, waar je bijvoorbeeld je fietsen in kunt zetten. Deze berging bevindt zich in het hoofdgebouw waar de silo’s op staan.

Om de woning heen bevindt zich een zonnig en ruim dakterras met fraai uitzicht. De vraagprijs voor een tot villa omgebouwde silo is € 1.295.000,- vrij op naam. Daarbij is het afkopen van de erfpacht voor 50 jaar inbegrepen.

Funda villa voormalige silo

Meer informatie op Funda

Heb je vragen over de woning, wil je een bod doen, de woning bezichtigen of contact opnemen met de makelaar? Ga dan naar de pagina van deze woning op de officiële Funda website.

Ben je benieuwd naar nog meer Funda parels? Wat dacht je van dit tot strakke villa omgebouwd voormalig postkantoor? Hou je van rust en groen om je heen, dan is de Texelse waddenvilla met eigen spa misschien meer wat je zoekt. Hou je van unieke huizen, neem dan een kijkje in deze futuristische villa aan het water.

Funda villa voormalige silo

Funda villa voormalige silo  Funda villa voormalige silo