avondkapsalon
Funda

Funda woning te koop: ‘avondkapsalon’ geen vette hap maar knipbeurt

Wij kunnen wel blij worden van het vinden van Funda pareltjes. Zo kunnen we even wegdromen bij de meest extraverte villa’s of koninklijke landhuizen. Soms komen we ook bizarre woningen tegen. Zoals deze bijzondere ‘avondkapsalon’. Kijk mee.

Spannende avondkapsalon in het centrum van Arnhem

Aan de Amsterdamse weg staat een ‘avondkapsalon’ te koop. Wanneer je door de straat loopt is het bijna onmogelijk om de avondkapsalon niet te spotten. Met deze bijzondere voorgevel valt ‘ie niet te missen. Avondkapper Freddy is gestopt met werken waardoor zijn kapperszaak nu te koop staat op Funda.

Het pand is behoorlijk oud en is in 1911 gebouwd. Het pand is behoorlijk groot en heeft een woonoppervlak van 226 vierkante meter met daarbij 31 vierkante voor de kapsalon. Het is een bijzonder pand. Het is namelijk langwerpig, zo is het pand 37 meter lang en 6,2 meter breed.
kapsalon

Paspop in de slaapkamer

De ingang vind je aan de voorkant van de avondkapsalon. Wanneer je naar binnen loopt kom je meteen in de kapsalon terecht. De kapsalon ziet eruit alsof het niet in 2022 hoort maar ziet er verder netjes uit. Verder niks op aan te merken. Nadat je de kapsalon bent gepasseerd loop je via een gangetje naar de achterkant van de woning. En daar wordt het iets spannender.

Je verwacht een woonkamer of keuken, maar dat is niet zo. Je staat gelijk in de slaapkamer inclusief losstaande douchecabine met daarin een paspop. We moeten heel eerlijk toegeven dat de random paspop in de douche al best gek is. Bij ons thuis staat er bijvoorbeeld geen paspop in de douche. Daarnaast spotten we een flesje champagne in een koeler naast het bed.

paspop in slaapkamerTropische lounge

Aan het einde van de hal vind je een lounge met een bar en genoeg plek om een feestje te vieren. Past niet helemaal bij een kapsalon, right? De kamer heeft een tropisch sfeertje, inclusief tropische muurschildering en groene planten.

Achter de lounge is nog een hal, daar vind je onder andere een badkamer en toilet. Once again: de badkamer heeft weer een ruime douchecabine. Daarna komt de keuken en er is ook nog eens een bijkeuken. Op het einde kan je de woonkamer vinden.tropische lounge

Zwembad in de tuin

Midden in het centrum van Arnhem een zwembad? En niet zomaar eentje. Waarschijnlijk is er jarenlang niks gedaan aan de tuin (dat is wel te zien). Toch staat er wel een zwembad. Waarschijnlijk was de tuin ooit een prachtig tropisch paradijs. Nu ziet het er vooral zielig uit.zwembad

Flink prijskaartje voor de woning

We moeten toegeven dat de eigenaar een paar interessante keuzes heeft gemaakt. Waarschijnlijk kon je na het knippen van je haar nog meer leuke dingen meemaken in dit interessante huis. Zie jij de potentie wel in deze woning? Dan moet je voor dit bijzondere pand 590.000 euro betalen. Tja, dan woon je wel in het centrum van Arnhem met een zwembad in je tuin.

woonkamer