Funda

Dit salaris heb je nodig om de duurste villa van Nederland te kopen

funda-salaris-duurste-villa-kopen
(Foto: Christie's Real Estate)

De allerduurste villa van Nederland die te koop staat op Funda is gelegen in Bosch en Duin. Stel je zou deze parel willen kopen, hoeveel geld zou je dan eigenlijk moeten verdienen om de hypotheek af te kunnen afsluiten? We kunnen vast verklappen: het is meer dan je denkt.

Laten we eerst eens kijken wat deze exclusieve villa te bieden heeft, misschien willen we niet eens een bod gaan doen. Vervolgens lopen we even na wat voor salaris je moet verdienen om deze gigant van 18 miljoen te kunnen kopen.

Een modern hightech kasteel

Deze villa aan de Biltseweg 7 in Bosch en Duin is meer dan alleen een huis; het is een hypermodern hightech kasteel. Het zou als locatie van een James Bond film zeker niet misstaan.

Met 1.893 vierkante meter woonoppervlakte en een perceel van maar liefst 32.388 vierkante meter, biedt deze woning een zee aan ruimte en luxe. Vanaf de Biltseweg is niet te zien wat zich achter de hekken bevindt. De oprit is veilig afgesloten en voorzien van videobewaking.

Je rijdt door je eigen bos naar de villa, wat bijdraagt aan het gevoel van thuiskomen in je eigen luxe oase van rust en privacy. De architectuur van dit huis is verbluffend en telt zeven niveaus, met gebruik van de meest exclusieve materialen.

funda-salaris-deze-villa-kopen

Waanzinnig luxe villa

De villa heeft meer te bieden dan je je kunt voorstellen. Op de onderste verdieping (-2) bijvoorbeeld, vind je een spectaculair zwembad van 14.36 meter bij 5.36 meter, dat met één druk op de knop verandert in een dansvloer. Na het dansen kun je even tot rust komen in de wellnessruimte met een hamam, een 8-persoonswhirlpool en regendouches.

Sportliefhebbers zullen de grote fitnesszaal van 60 vierkante meter waarderen. En alsof dat nog niet genoeg is, is er een heuse bioscoopzaal van 100 vierkante meter die plaats biedt aan 20 personen. De woonkamer van 140 vierkante meter strekt zich uit over twee niveaus en biedt een prachtig uitzicht op de tuin.

De Obumex woonkeuken van 63 vierkante meter is compleet met Gaggenau apparatuur en een bijkeuken. Bovendien is er een aangrenzende serre, een stijlvolle eetkamer in combinatie met een bibliotheek, en een familiekamer annex televisiekamer. De vraagprijs voor al dit moois: € 18.000.000 k.k.

funda-salaris-deze-villa-kopen

18 miljoen, maar dan heb je ook wat

Maar stel dat je hier wilt wonen, wat voor inkomen heb je nodig om zo’n enorm bedrag aan hypotheek te krijgen? Laten we uitgaan van het feit dat je geen eigen vermogen inlegt en een hypotheek van 18 miljoen euro wilt afsluiten om deze villa te kopen. En vergeet niet dat je tegenwoordig de kosten koper niet meer kunt meefinancieren.

De hoogte van het benodigde inkomen hangt af van verschillende factoren, waaronder de rente, de looptijd van de hypotheek en je eigen financiële situatie. Laten we aannemen dat je een annuïteitenhypotheek wilt afsluiten met een looptijd van 30 jaar en een gemiddelde huidige rente van 4,79%. Je maandlasten komen dan op € 94.331. Per jaar is dat € 1.131.972.

funda-salaris-deze-villa-kopen

Wat voor inkomen heb je nodig om dit droomhuis te kopen?

We gaan er vervolgens van uit dat je bij de meeste geldverstrekkers ongeveer 4,5 keer je jaarsalaris kunt lenen. Dat zou betekenen dat je een loonstrookje met daarop een bruto jaarsalaris van minimaal € 5.093.874 moet tonen. Per maand zou je dus bruto zo’n € 424.490 moeten verdienen om eigenaar te worden van dit stulpje.

Het gaat hier om ruwe schattingen, die geen rekening houden met je persoonlijke financiële situatie, zoals eventuele schulden of andere financiële verplichtingen. En in de praktijk zal het niet vaak voorkomen dat iemand zo’n hoog bedrag volledig financiert. Een aanbetaling van enkele miljoenen zal de maandlasten al aardig drukken.

funda-salaris-deze-villa-kopen

funda-salaris-deze-villa-kopen

funda-salaris-deze-villa-kopen

funda-salaris-deze-villa-kopen

funda-salaris-deze-villa-kopen

funda-salaris-deze-villa-kopen

funda-salaris-deze-villa-kopen

funda-salaris-deze-villa-kopen