Living

Funda droomhuis: prachtige rietgedekte villa dichtbij Utrecht

rietgedekte-villa

Dit huis kan zo in een woonmagazine. Met de super mooie rietgedekte villa is het echt een plaatje. Het droomhuis ligt midden in het land in Hoef en Haag. Dit is vlakbij de bruisende stad Utrecht. Ons oog viel meteen op het prachtige ligbad en het mooie ovaalvormige bad. Wat een prachtig huis! Wij zouden het wel weten. 

Prachtige rietgedekte villa Utrecht

Wat natuurlijk meteen opvalt is het rieten dak van de luxe villa. Dit geeft het huis een luxe uitstraling. Wij zouden wel in dit fantastische twee-onder-een-kap woning willen wonen. Zowel binnen als buiten is het een pareltje om te zien. De grote raampartijen zorgen voor veel licht, wat natuurlijk heel fijn is voor overdag.

Je hoeft je geen zorgen te maken over parkeerplekken, want de woning biedt zelfs parkeerruimte op eigen terrein voor twee auto’s en is voorzien van een garage van maar liefst 17m2. Dat is nog eens makkelijk als je meerdere auto’s in je bezit hebt.

villa-rietgedekt rietgedekte-villa-tuin

Hoef en Haag

Het dorp hoef Hoef en Haag is erg centraal gelegen. Het behoort tot de gemeente Vijfheerenlanden in de gemeente Utrecht. Begin vorig jaar telde het dorp 1.940 inwoners. Het dorp bestaat nog niet heel lang. De bouw van Hoef en Haag werd namelijk pas gestart in 2016.

Doordat het vlakbij de uitvalswegen de A27 en de A zit, is Hoef en Haag vanuit zowel Utrecht als Houten goed bereikbaar. Vianen is ook zeker een bezoekje waard met diverse winkels en restaurants. Maar ook in Hoef en Haag kun je, je prima vermaken met een kapper, horeca, supermarkt en dorpswinkel. Handig om te weten als je kids hebt: dit jaar wordt er een basisschool geopend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hoef en Haag (@hoef_en_haag)

hoef-en-haag

Villa klaar voor de toekomst

Aan de toekomst is zeker gedacht bij rietgedekte villa. Dit prachtige verblijf beschikt namelijk over 12 zonnepanelen en is voorzien van een warmtepomp. Dat is nog eens fijn! Ook aan de koudere dagen is gedacht, want met vloerverwarming van de begane grond tot aan de tweede verdieping heb je altijd warme voetjes.

Je woont hier super rustig en mooi in het groen. Met een klein stukje lopen kom je al bij de rivier de Lek uit. Hier kan je een prachtig varen. Maar let op: het is niet weggelegd voor beginners, want de rivier is erg druk met beroepsbootjes. Vlakbij de rivier zijn er ook prachtige wandel- en fietsroutes

zonnepanelen-villa

Inrichting van de villa

Wij zijn fan van de houten visgraat vloer die je hier ook in de lichte woonkamer kunt vinden. Ook werden we meteen verliefd op de waterdamphaard die zorgt voor een warme sfeer in de woonkamer. De ultieme chillplek in je huis samen  met een goed boek of mooie film. De luxe keuken mag ook zeker niet onbespreekbaar blijven. Deze is voorzien van een kookeiland en inductie kookplaatje.

In de zomer kun je de deuren helemaal openslaan die toegang verschaft naar de grote groene tuin van 130m2 die op het zuidwesten ligt. Voor 825.000 euro is het huis van jou. Helaas is deze prachtige rietgedekte villa wel al verkocht onder voorbehoud, maar je weet maar nooit!

keuken-villa

badkamer-villa

haard-villa