Funda

Voormalig postkantoor nu strakke villa in chique verpakking

funda villa postkantoor
Foto's Funda

In Wassenaar staat een voormalig postkantoor dat onlangs volledig gerenoveerd is in een stijl dat nog chiquer is dan een sterrenhotel. We kunnen genieten van een rietgedekte villa, maar dit soort unieke villa’s bekijken we ook zeer graag. Dit ruime optrekje staat op een royaal perceel met parkeerruimte voor vijf auto’s, dus hebben we besloten op een parkeerplekje te lenen voor een uitgebreide bezichtiging.

Voormalig postkantoor op A-locatie

Dit voormalige postkantoor is recent verbouwd, en is van alle gemakken voorzien. Het bouwjaar van deze villa is 1927, en is decennia gebruikt als postkantoor. Deze vrijstaande woning heeft een woonoppervlakte van 465 m², en staat op een perceel van maar liefst 1.459 m², dat omsloten is door bomen  voor optimale privacy. Dit monumentale gebouw is een villa met een rijke geschiedenis.

De villa bestaat uit drie woonlagen. Bij het betreden van het gebouw vallen de imposante hal en unieke raampartijen op. Het woongedeelte is ruim opgezet, en geeft toegang tot een gigantische open keuken dat is voorzien van de nieuwste apparatuur. Vanuit beide ruimtes is het mogelijk om via een van de tien openslaande deuren de tuin en het terras te betreden. Vooral de tegels in de keuken en de eikenhouten vloer in de living zijn echte blikvangers.

784 2160

Villa op Funda van alle gemakken voorzien

Op de eerste verdieping is een zelfstandige woonruimte beschikbaar, dat door een au-pair of logeerruimte kan worden gebruikt. Op dezelfde verdieping vinden we tevens een slaapkamer met toegang tot een terras, en ook de luxe badkamer met een inloopdouche en Italiaanse tegels zijn zeer smaakvol. Op dezelfde verdieping zijn meer slaapkamers te vinden, waaronder de master bedroom.

Op de tweede verdieping zijn twee ruime kinderkamers en een berging te vinden. De kamers hebben een dakkapel, en veel lichtinval. Ook op deze verdieping is een luxe badkamer te vinden dat voorzien is van een inloopdouche, een vrijstaand bad, en keramische tegelwanden. De foto’s spreken voor zich. Voor meer informatie over de villa kun je terecht op de website van Funda, check de waanzinnige foto’s hieronder.

787 2160

799 2160

793 2160

791 2160

820 2160

818 2160

831 2160

878 2160