Funda

Poortwachterswoning met fiscale voordelen trekt de aandacht op Funda

funda-poortwachterswoning-fiscale-voordelen
(Foto's: Funda.nl)

Neem met ons een kijkje in de unieke poortwachterswoning aan de Kasteellaan 2, gelegen in het buitengebied van het Twentse plaatsje Denekamp. Het huis ligt midden in het Nationaal Landschap Noord Oost Twente en heeft een eeuwenoude geschiedenis die nog steeds tot de verbeelding spreekt. Sla je nu slag op Funda en profiteer van de fiscale voordelen van deze unieke woning.

Authentieke poortwachterswoning

De unieke poortwachterswoning met een woning oppervlakte van ca. 159 m² en een perceel van 2.034 m² staat nu te koop op huizensite Funda, samen met een idyllisch boshuisje. Ontworpen door de huisarchitect van Landgoed Singraven, Andries de Maaker, werd de woning opgeleverd in 1937. In neoclassicistische stijl met een statige entree, visgraat parketvloer, hoge plafonds en stijlvolle schouw met haard.

Het bijbehorende charmante boshuisje is een ware blikvanger, gelegen onder dikke eikenbomen en volledig gerenoveerd in 2018 met veel gevoel voor smaak en detail. Het biedt plaats aan 2 tot 4 personen en is compleet met eigen oprit, haard, keuken en badkamer. Het is geschikt als vakantie-, hobby- of gastenhuisje.

Funda charmante poortwachterswoning

Sprookjesachtig mooi landschap

Privacy is gegarandeerd in deze sprookjesachtige omgeving, maar je bent hier ook weer niet alleen. Verspreid over het landgoed vind je diverse boerderijtjes en statige huizen, omringd door akkers, lanen, een prachtig kasteel en een traag stromende rivier de Dinkel als kloppend hart.

Hier voel je je één met de natuur en zie je zomaar reeën, hazen en verschillende vogelsoorten in het echt. Geen wonder dat dit landschap geliefd was bij beroemde schilders zoals Jacob van Ruisdael en Meindert Hobbema.

Fiscale voordelen

De woning biedt niet alleen maar ultiem woongenot, maar biedt ook nog eens fiscale voordelen. Het maakt namelijk deel uit van het Landgoed Singraven en valt onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW). Dit biedt diverse fiscale voordelen, waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Daarnaast zijn ook nog fiscale voordelen op het gebied van de erf- en schenkbelasting.

Funda charmante poortwachterswoning

Wat kost deze prachtige en unieke woning?

Kortom, deze poortwachterswoning biedt  een unieke kans om te genieten van het prachtige Twentse landschap en de rustgevende natuur. Verlies jezelf in de historie van dit Rijksmonument en laat je betoveren door de magie van de omgeving.

De vraagprijs voor deze woning, inclusief bijgebouwtjes zoals het boshuisje, schuur, carport en garage, bedraagt € 550.000 k.k. Wil je meer informatie, een bod doen of contact opnemen met de makelaar? Ga dan naar de officiële pagina op Funda van deze woning.

Funda charmante poortwachterswoning
Funda charmante poortwachterswoning
Funda charmante poortwachterswoning
Funda charmante poortwachterswoning
Funda charmante poortwachterswoning
Funda charmante poortwachterswoning