Funda-parel Friesland
Foto: Funda
Living

Funda-parel: vrijstaand huis met lap grond voor minder dan 4 ton

Om chic te wonen in een vrijstaand huis met veel ruimte om je heen hoef je geen miljonair te zijn. Dat bewijst de Funda-parel die we voor je opgediept hebben: een historische woning uit 1886 met een schitterend weids en groen uitzicht. De prijs van deze woning in het Friese plaatsje Reitsum zal je verrassen.

Historisch van buiten, modern van binnen

De woning biedt het beste van twee werelden; een stijlvolle, historische buitenkant en een moderne, comfortabele binnenkant. Het pand is namelijk recentelijk geheel verbouwd. Daarbij zijn wel authentieke details bewaard gebleven, zoals de bedstee en het balkenplafond.

Je geniet van een weids uitzicht over de omliggende weilanden. Het uitzicht maakt onderdeel uit van het Waddengebied, dat tot het UNESCO-werelderfgoed behoort. De woning staat in het dorp Reitsum, dat zo’n 125 inwoners telt. Je woont er op loopafstand van de Waddenzee. De dichtstbij gelegen grotere plaats is Dokkum. De Friese hoofdstad Leeuwarden is een half uurtje met de auto. Funda-parel Friesland

Hoe is de woning ingericht?

Het interieur is van sterrenhotel-klasse. Via de entree kom je in de chique woonkamer met visgraatvloer en veel lichtinval. De open keuken is onder andere voorzien van een inductiekookplaat, oven en vaatwasser.

Op de begane grond bevinden zich naast de keuken en de woonkamer nog een slaapkamer en een luxe badkamer. De slaapkamer heeft openslaande deuren naar de tuin. De badkamer is in marmer uitgevoerd en bestaat uit een dubbele regendouche, hangend closet en dubbele wastafel. Op de eerste verdieping bevindt zich een luxe loft, ook weer met veel lichtinval.

Funda-parel Friesland

Wat kost deze Funda-parel?

De vraagprijs voor al dit moois is € 350.000 k.k. Daarvoor krijg je een woning van 89 vierkante meter woonoppervlak en het perceel van maar liefst 1.090 vierkante meter. Ook bij de koop inbegrepen zijn twee bijgebouwtjes op het perceel. Die kun je gebruiken als garage, hobbyruimte, atelier of je kunt er een gastenverblijf van maken.

Maar wat de woning een unieke meerwaarde geeft is het weidse uitzicht, zowel aan de voor- als aan de achterkant.  Wil je meer weten over deze woning, een bod doen of met de makelaar in contact komen? Check de woning op de website van Funda.

Funda-parel Friesland

Funda-parel Friesland

Funda-parel Friesland

Funda-parel Friesland

Funda-parel Friesland

Nog meer Funda-parels bekijken?

We duiken regelmatig Funda-parels voor je op. De tot luxe woning omgebouwde kerk uit 1877 staat bijvoorbeeld nog te koop. Dat geldt ook voor de doughnut shaped villa in Haaksbergen.