Funda oudste huis grachtenpand Amsterdam
Funda

Oudste huis op Funda is monumentaal grachtenpand in Amsterdam

Lijkt wonen in een monumentaal pand met meer dan 4 eeuwen geschiedenis jou wel wat? Je hebt nu de mogelijkheid om eigenaar te worden van het oudste Amsterdamse pand in privébezit. Het gaat om de oudste woning die op Funda te koop is: een indrukwekkende parel aan de Oudezijds Voorburgwal uit 1610!

Oudste huis in privébezit ligt aan drie grachten

Stellen dat dit pand de sfeer van vroeger ademt is een understatement. Je voelt door het hele huis de sfeer van maar liefst vier eeuwen geschiedenis. Het is daarmee de oudste woning van Amsterdam in privébezit. Toch is de imposante woning ook van moderne gemakken voorzien. Daar was wel een verbouwing van maar liefst twee jaar voor nodig.

Ligging en indeling van Het Huys

De woning heet officieel Het huys aan de drie grachten en grenst ook daadwerkelijk aan drie grachten: de Oudezijds Voorburgwal, de Grimburgwal en de Oudezijds Achterburgwal in de waterrijke, historische binnenstad van Amsterdam.

Aan de gevel die uit de achttiende eeuw stamt zullen heel wat voorbijgangers zich vergapen. Het pand bestaat uit vijf lagen: een souterrain, de begane grond, de eerste en tweede etage en de zolderverdieping. In totaal gaat het om maar liefst  509 vierkante meter woonoppervlakte.

Funda monumentaal pand

Korte rondleiding in het grachtenpand

Stap je in dit pand naar binnen, dan raak je direct onder de indruk. Van het bijzondere tegelmozaïek in het voorportaal bijvoorbeeld, en de chique marmeren gang. De woonkamer mag je gerust een zaal noemen en heeft een bijzonder chique uitstraling met de hoge glas-in-loodramen.

Op de eerste verdieping bevonden zich twee ruime slaapkamers met elke een eigen badkamer. Let op de tweede verdieping op de spiltrap, die nog uit de zestiende eeuw stamt. Deze verdieping biedt toegang tot een groot en zonnig dakterras.

Het souterrain

Ga je naar het souterrain, dan is het net of je in een tijdmachine stapt. Het is geheel bewaard gebleven en gerestaureerd, zodat het niet is als of je in de zeventiende eeuw rondloopt. Door bijvoorbeeld het authentiek zeventiende -eeuwse fornuis en de dubbele pomp met stenen bak.

unda monumentaal pand

De omgeving in Amsterdam

Het pand ligt op loopafstand van de indrukwekkende verscheidenheid aan musea, winkels en horeca die het centrum van Amsterdam rijk is. Het pand heeft geen eigen parkeerplek en parkeren in Amsterdam is duur. Dus je zult wel een parkeervergunning moeten aanvragen.

Wat kost een monumentaal grachtenpand?

De prijs voor een zo goed onderhouden, luxe, groot en monumentaal grachtenpand op een A-locatie is voor een leek eigenlijk niet in te schatten. Dat het om een indrukwekkend hoog bedrag gaat wordt wel duidelijk doordat je de prijs alleen op aanvraag te weten komt.

Ben je geïnteresseerd en is het saldo op je bankrekening nog indrukwekkender dan deze woning, neem dan contact op met de makelaar. Kijk voor meer informatie op de officiële Funda site. en check ook zeker even de foto’s hieronder.

unda monumentaal pand unda monumentaal pand unda monumentaal pand unda monumentaal pand unda monumentaal pandunda monumentaal pand