Funda

Pareltje op Funda: unieke monumentale bungalow

Funda

Aan een doodlopende weg in het welbekende Groenekan staat een bungalow/vrijstaande woning dat gebouwd is in 1922 en op de monumentenlijst staat. Het karakteristieke huisje staat op een royaal perceel grond en biedt uitzicht op een weids stuk Hollands landschap. Dat klinkt ons als een fraai stukje oud-Hollandsch onderkomen, dus trokken we de klompen aan, en fietsten we naar het pittoreske dorpje voor een bezichtiging.

Een huis met aantrekkingskracht

Groenekan ligt in een bosrijk gebied nabij Utrecht, dat vanaf dit fraaie huis met de fiets is te bereiken. We zien wel vaker een rustgevende recreatiewoning op Funda voorbijkomen, maar volgens de advertentie is dit stulpje een huis met aantrekkingskracht. We moeten erkennen dat de rustgevende ligging en de authenticiteit van deze parel onze aandacht heeft getrokken.

Het huis is omgeven door een perceel van 650 m², en heeft een woonoppervlakte van 110 m². Het huis is omgeven door een royale tuin waar een aantal terrassen zijn gerealiseerd waarop je heerlijk van de Hollandse zon kunt genieten. Als het te koud wordt dan kun je via de ruime hal naar een grote woonkamer dat is voorzien van een smaakvolle schouw met een gaskachel.

212 2160

Monumentaal pand op Funda

Het huis wordt omschreven als een monumentale bungalow, en mag onder het toeziend oog van de monumentenwacht worden verbouwd. De woning is symmetrisch gebouwd, en heeft dus zowel links als rechts slaapkamers te vinden. Het stulpje heeft drie slaapkamers die allen verschillen in oppervlakte. Vanuit de centrale hal is ook de keuken bereikbaar, waar vanuit de bijkeuken en aangebouwde berging te vinden zijn.

Ook de badkamer is charmant in zijn eenvoud. Deze is voorzien van een ligbad, een douchecabine, een wastafel en een toilet. Dit optrekje heeft dus alles wat je nodig hebt om eenvoudig, maar gezellig te kunnen leven. Er is ook eigen parkeergelegenheid op het terrein aanwezig. Deze monumentale woning is te koop voor €795.000. Voor meer informatie en foto’s kun je een kijkje nemen op de website van Funda.

214 2160

213 2160

215 2160

248 2160

290 2160

209 2160